Kukurūzų lazdelės tapo įprastu užkandžiu, kurį galima valgyti ir namuose, ir kelionėje, tačiau mažai kas susimąsto, kaip ir iš ko jos gaminamos.
Iš ko gaminamos kukurūzų lazdelės
Pagrindinis kukurūzų lazdelių ingredientas, žinoma, yra kukurūzų miltai. Kukurūzų grūdai sumalami į miltus, o paskui pridedama kitų ingredientų, kad būtų pagamintas visiems gerai pažįstamas skanėstas. Lazdelėse taip pat gali būti cukraus, druskos, vanilės arba kakavos ekstrakto ir įvairių maisto priedų, pavyzdžiui, kvapiųjų medžiagų, dažiklių ir konservantų.
Kas įeina į kukurūzų lazdelių sudėtį?
Pagrindinės kukurūzų lazdelių sudedamosios dalys yra kukurūzų krakmolas arba miltai, augalinis aliejus, druska, cukrus ir vanduo. Jų sudėtyje taip pat gali būti įvairių kvapiųjų medžiagų, pavyzdžiui, cukraus pudros, sūrio, paprikos, česnako ar kitų prieskonių.
Kukurūzų lazdelių sudėtis gali skirtis priklausomai nuo gamintojo. Pateikiame tipinę sudėtį:
- kukurūzų miltai;
- cukrus;
- vanduo ;
- druska;
- augalinis aliejus;
- vanilės ekstrakto arba cukraus pudros.
Kai kurie gamintojai taip pat prideda kitų ingredientų, pvz:
- pieno (suteikia kreminį skonį ir padaro lazdeles minkštesnes).
- kiaušinių milteliai (praturtina lazdeles baltymais ir padaro jas sotesnes).
- kvapiosios medžiagos (suteikia įvairių skonių, pavyzdžiui, šokolado, vanilės, braškių).
- vitaminai ir mineralai (praturtina lazdeles maistingosiomis medžiagomis).
Kukurūzų lazdelių gamybos procesas
Kukurūzų lazdelių gamybos procesas prasideda nuo kokybiškų kukurūzų burbuolių, kurios vėliau išvalomos nuo lukštų ir atskiriami grūdai.
Nuplauti ir išdžiovinti kukurūzai specialiu malūnu sumalami į miltus. Šie miltai sumaišomi su kitais ingredientais, kad gautųsi tešla. Iš tešlos formuojamos lazdelės ir kepamos orkaitėje.