Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Neapsigaukite: kaip atskirti natūralius ikrus nuo netikrų

Mindaugas Bružas

Ikrai visada buvo prabangos ir elegancijos sinonimas, todėl jie gan dažnai patenka į labiausiai padirbtų produktų sąrašą. Kad neliktumėte apgauti ir mėgautumėtės aukščiausia kokybe, svarbu žinoti, tinkamai atskirti natūralius ikrus nuo netikrų.

Nuolat auganti šio brangaus delikateso paklausa sudarė idealias sąlygas atsirasti padirbtiems produktams.

- Reklama -

Kaip atskirti klastotę?

Ikrai yra brangus produktas, todėl maža kaina turėtų būti svarbus signalas. Pirkite ikrus iš gerai žinomų ir patikimų parduotuvių. Nesvarstykite įsigyti produktą iš neautorizuotų mažmenininkų. Atidžiai perskaitykite etiketėje pateiktą informaciją, kurioje turėtų būti nurodytas žuvies pavadinimas, pagaminimo data ir pakavimas. Kitas svarbus elementas yra skardinės dangtelis. Jis neturėtų būti įlinkęs ar išsipūtęs.

Kaip atskirti tikrus ikrus nuo netikrų

Koks tikrų ikrų skonis?

Natūralių ikrų apvalkalas burnoje turėtų įtrūkti ir jo turėtų ištekėti, o netikri ikrai prilimpa prie dantų ir yra kramtomi kaip želė . Tikrieji ikrai pasižymi gaiviu jūros aromatu ir subtiliu, maloniu skoniu.

Kaip patikrinti ikrus vandenyje?

Ikrų sudėtyje yra baltymų, kurie kaitinant turėtų suirti. Jei juos užpilsite verdančiu vandeniu, pasidarys baltas. O netikrų ikrų atveju ikrų spalva visiškai nepasikeis – jie plūduriuos vandenyje, o paviršiuje atsiras riebių dėmių.

Kiek laiko galima laikyti ikrus?

Paprastai ikrus atvirame stiklainyje šaldytuve galima laikyti apie savaitę. Tačiau būtinai perskaitykite ant perkamo produkto etiketės nurodytus tinkamumo vartoti terminus ir laikymo reikalavimus ir jų laikykitės.

- Reklama -

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą