Šie makaronai nustebins savo subtiliu skoniu ir įdomiu akcentu – krevetėmis. Beje šis patiekalas puikiai tinka pietums arba vakarienei. Būtinai išbandykite!
Reikės:
- 250 g makaronų;
- 1 valg. š. aliejaus;
- 30 g sviesto;
- 250 g krevečių (nuluptų, atšildytų);
- 1-2 skiltelių česnako;
- špinatai;
- 250 ml 20% grietinėlės;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- 40-50 g parmezano sūrio.
Paruošimas:
- Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų, sviestą, susmulkintą česnaką ir nuluptas krevetes. Šiek tiek jas apkepkite. Kepimo laikas priklauso nuo to, ar naudojate virtas, ar žalias krevetes.
- Sudėkite špinatus ir troškinkite apie 1 minutę. Įberkite druskos ir pipirų, supilkite grietinėlę ir suberkite tarkuotą parmezaną. Padažą virkite ant silpnos ugnies, maždaug 1-2 minutes po užvirimo.
- Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje ir suberkite juos į padažą. Įpilkite šiek tiek vandens, kuriame virė makaronai. Išmaišykite ir virkite dar 1-2 minutes.
- Paruoštus makaronus pabarstykite parmezanu ir žolelėmis.