Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nelesinkite paukščių šiais produktais žiemą: tik pakenksite paukščiams

Odeta Bartkevičiūtė

Žiemą daugelis žmonių lesina paukščius. Šiam tikslui jie dažnai naudoja sudžiūvusią duoną, grūdus ir kitus maisto produktus. Tačiau ne viskas naudinga paukščiams.

Pavyzdžiui, nereikėtų paukščiams duoti sorų kruopų. Jos prastos sudėties ir greitai oksiduojasi, todėl turės blogą poveikį paukščių sveikatai.

Tas pats pasakytina ir apie manų kruopas, pupeles, grikius ir ryžius. negalės suvirškinti sausų grūdų, tačiau išbrinkę jiems ne mažiau kenksmingi, ypač smulkiems paukščiams.

Didžiausią pavojų kelia bet kokie miltiniai produktai, pradedant krekeriais ir baigiant šviežia . Cukrus, konservantai ir nuodija paukščių organizmą.

Geriausiu pasirinkimu laikomos saulėgrąžų . Jos tinka visų rūšių paukščiams ir yra nebrangios. Taigi, jei norite padėti paukščiams ištverti šaltį, naudokite saulėgrąžų sėklas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Gamtos mokslų specialistė. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT svetainei apie mūsų planetos gamtą, augmeniją ir gyvūnus. Susisiekti galite el. paštu: odeta@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą