Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nepakartojamas skonis ir aromatas: kaip pasigaminti ledus namuose

Mindaugas Bružas

yra vienas populiariausių desertų šiltuoju metų laiku. O dar skanesni jie būna, jei gaminate juos namuose. Taip galėsite būti tikri, kad deserte bus tik natūralūs sveiki ingredientai. Be to, gamindami ledus patys galėsite eksperimentuoti su skoniais ir sukurti ką nors išties nuostabaus – savo receptu galėsite nustebinti svečius.

Kreminiams ledams pagaminti reikia keturių ingredientų – pieno, cukraus, kiaušinių ir grietinėlės.

Dideliame dubenyje sumaišykite 120 g cukraus ir 2 , tada šiuos ingredientus suplakite. Tačiau neperplakite iki putų.

Tada pašildykite 420 g pieno iki 60 laipsnių temperatūros. Jei po ranka neturite termometro temperatūrai išmatuoti, tai nesvarbu. Galite vizualiai nustatyti, ar jau pasiekė norimą šiltą būseną – reikia stebėti, kol pasirodys pirmieji garai, ir tada nukelti nuo kaitros. Šiltą pieną sumaišykite su kiaušinių ir cukraus mišiniu.

Gautą mišinį reikia virti puode ant labai mažos kaitros, kol jis pradės tirštėti. Nuolat maišykite jį mentele. Stebėkite, kad nepridegtų.

Tuomet nuimkite mišinį nuo kaitros ir palikite atvėsti. Kai šiek tiek atvės, supilkite 120 ml 33 proc. grietinėlės. Išmaišykite ir supilkite į ledų gaminimo aparatą arba plastikinį indą ir įdėkite į šaldiklį. Kitas dvi su puse valandos kas 30 minučių išimkite ledus ir išmaišykite. Tada palikite šaldiklyje dar 6-8 valandoms arba per naktį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą