Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Nepaliks jokių pėdsakų”: kaip pašalinti lipnų lipduką nuo naujų indų?

Mindaugas Bružas

atsargiai nuimti lipduką nuo lėkštės ir puodelio, kad neliktų dėmių ir dryžių, nes visada ši veikla tampa tikru iššūkiu. Dažniausiai nulupant lipdukus nuo indų lieka lipnūs likučiai. Ką daryti, kad taip neatsitiktų?

Kaip lengvai pašalinti lipdukus nuo stiklinių indų?

Stiklo gaminiai yra labai atsparūs įvairioms medžiagoms, tačiau lipnius lipdukus reikia pašalinti labai atsargiai, kad nepažeistumėte stiklo.

Yra žinoma, kad gerai naikina lipnų lipdukų sluoksnį. Tereikia sudrėkinti medvilninį diskelį arba nedidelę šluostę alkoholiu ir užtepti ant lipduko.

Reikia kurį laiką palaikyti jį vietoje, kad lipdukas sugertų alkoholį. Užteks dešimties minučių, kad lipnus lipdukas nusiluptų ir ant indų neliktų jokių pėdsakų.

Kovoje su lipniomis etiketėmis ant indų taip pat padės muilo tirpalai. Indus reikia kurį laiką mirkyti, kad popierinė etiketė pati nukristų kartu su lipniu sluoksniu. Šis būdas labai paprastas ir veiksmingas.

Veiksmingiausias lipdukų nuo stiklo ir indų šalinimo būdas yra šildymas šiltu oru. Tam reikės plaukų džiovintuvo, kurį reikia nukreipti į lipduką ir palaikyti 2 minutes. Mažiems lipdukams užteks poros sekundžių, o dideliems – iki 5 minučių.

Lipdukų nuėmimas su fenu

Kaip nuplauti etiketę nuo indų?

Jei etiketė padengta specialiu vandeniui nelaidžiu sluoksniu, verta ją apdoroti termiškai. Kad nepažeistumėte indų, verta juos pamerkti į karštą vandenį, tada etiketė nukris per 30-40 minučių.

Jei etiketė priklijuota netirpiais klijais, pravers įvairios kosmetikos priemonės, ar kitos priemonės. Etiketę galima kruopščiai nuplauti miceliniu vandeniu ir palaukti 15 minučių, kol ji nukris nuo indų, tada verta indus gerai išplauti šiltu vandeniu.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą