Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nepirkite ką tik pristatyto išmaniojo telefono: kodėl nėra prasmės tai daryti?

Donatas Varnas

Kai išleidžiama nauja išmaniojo telefono , kai kurie naudotojai stengiasi atsikratyti senojo modelio, pakeisdami jį „pažangesniu” prietaisu. Toks požiūris stebina ekspertus, nes nauji modeliai turi savų trūkumų.

Didelė kaina

Pirmasis ir svarbiausias aspektas yra kaina. Per pirmuosius 3-6 mėnesius po išleidimo tokie įtaisai kainuoja daug daugiau. Taip yra dėl naujumo. Per kitus šešis mėnesius tokio modelio kaina neabejotinai „nukris”.

Taip atsitinka su visais išmaniųjų telefonų prekių ženklais, nes yra konkuruojančių bendrovių, gaminančių panašių savybių išmaniuosius telefonus. Todėl gamintojui nenaudinga per ilgai laikyti aukštą išmaniojo telefono kainą, kai jis gali būti pigesnis. Šiuo atveju svarbiau masiniai pardavimai.

Išleista patobulinta versija

Naujas modelis nereiškia, kad gamintojas neišleis patobulintos šio išmaniojo telefono versijos. Paprastai tokie prie pagrindinio pavadinimo turi priešdėlį „Pro”, „Ultra”, „Super” ar panašiai. Dažniausiai jie nėra daug brangesni už pagrindinį, tačiau pasižymi patobulintomis savybėmis.

Vis dėlto ne visada verta rinktis patobulintą modelį, nes kartais naudotojui tai neturi didelės reikšmės. Užtenka, kad gamintojas šiek tiek pagerintų vieną iš parametrų, sukurdamas patobulintą versiją, ir kaina bus didesnė nei pagrindinio.

Kodėl neverta pirkti visiškai naujo telefono

Neapdorota programinė įranga

Išmaniojo telefono programinė įranga yra vienas svarbiausių rodiklių. Naujuose įrenginiuose stengiamasi įdiegti geriausią ir naujausią programinės įrangos versiją. Dėl šios priežasties jis gali strigti, nepavykti prisijungti arba įdiegti kai kurių programų ir taikomųjų programų, gali sutrikti pagrindinių funkcijų veikimas.

Kuo ilgiau nauja programinė įranga naudojama, tuo geresnė ji tampa. Todėl, jei įtaisas turi naujausią programinės įrangos versiją, geriau palaukti kelis mėnesius, kol gamintojai nustatys visas klaidas ir jas pataisys.

Problemos, susijusios su naujomis funkcijomis ir technologijomis

Gamintojai, išradinėdami naujas išmaniųjų telefonų funkcijas ir technologijas, tikisi iš tokių naujovių gerai uždirbti. Tačiau dažnai labiausiai nukenčia pirmieji naudotojai, kuriems tenka „išbandyti” tokius telefonus.

Todėl pirkdamas reklamuojamą išmanųjį telefoną su naujomis technologijomis vartotojas rizikuoja susidurti su tuo, kad jis tarnaus neilgai. Visos naujovės laikui bėgant yra išbandomos ir tobulinamos. Verta šiek tiek palaukti ir galėsite įsigyti šauniausią išmanųjį telefoną geresnėmis sąlygomis.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą