Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Net „Google” neras: kaip 2024 m. ištrinti informaciją apie save iš interneto

Donatas Varnas

Sukčiai dažnai naudoja nuotraukas, vaizdo ir garso įrašus, kad sukurtų apsimetėlius ir išviliotų iš žmonių pinigus. Kad netaptumėte jų auka, geriau ištrinkite informaciją apie save internete.

Daugeliui naudotojų nepatinka, kad didelės technologijų bendrovės, tokios ”, žino apie juos tiesiog viską. Tačiau susigrąžinti savo privatumą internete visai įmanoma – tereikia atlikti keletą paprastų veiksmų, rašo „9to5google”.

Kodėl turėtumėte apsaugoti savo duomenis internete

(DI) labai pakeitė mūsų kasdienį gyvenimą. Juo galima kurti unikalius vaizdus ir net straipsnius, tačiau kai kurie žmonės šią technologiją naudoja tam, kad pakenktų kitiems. Pavyzdžiui, sukčiai kuria gilumines klastotes ir naudoja jas siekdami apgauti naudotojus, kad šie atiduotų jiems pinigus.

- Reklama -

Yra dar vienas argumentas už konfidencialumo išsaugojimą: kiekvienas žmogus nusipelno pagarbos ir turi teisę į privatumą. Neturėtų būti taip, kad bet kas galėtų pasinaudoti paieškos sistema, kad atskleistų kito asmens tapatybę ir paviešintų bet kokius faktus. Tačiau kol kas už privatumą tiesiogine prasme turime kovoti.

Kaip pašalinti nepageidaujamus „Google” paieškos rezultatus

Jungtinėse Amerikos Valstijose arba Jungtinėje Karalystėje gyvenantys asmenys gali prašyti, kad „Google” iš paieškos rezultatų pašalintų tam tikrus tinklalapius, kuriuose atskleidžiama asmeninė informacija.

„Google” taip pat siūlo funkciją „Rezultatai apie jus”, kuri stebi galimus jūsų duomenų paskelbimo internete atvejus. Tačiau svarbu pažymėti, kad ši funkcija visiškai nepašalina informacijos iš interneto. Jei kas nors naudosis kita paieškos sistema, vis tiek gali rasti jūsų paslėptą puslapį. Daugiau informacijos apie tai, kaip pašalinti savo duomenis naudojant funkciją „Rezultatai apie jus”, galite rasti „Google” vadove.

Saugumas internete labai svarbu

Apribokite savo buvimą socialinėje žiniasklaidoje

Puikus būdas apsaugoti savo privatumą – apskritai nesidalyti juo internete. Tačiau jei jau turite socialinių tinklų paskyras, leidinys rekomenduoja profilio nustatymuose nurodyti, kurie naudotojai gali matyti jūsų profilį, nuotraukas, vaizdo įrašus, el. paštą, telefono numerį ir kitus duomenis, o kurie ne.

Ir tai patartina padaryti ne tik pagrindinėse paskyrose, bet ir seniai apleistose „”, „Instagram” ir kt. paskyrose, kuriose vis dar gali būti nuotraukų ir vaizdo įrašų, apie kuriuos seniai pamiršote. Jei šiomis paskyromis nebesinaudojate, sukurkite visų failų atsargines kopijas ir tada visiškai ištrinkite paskyras.

Pašalinti informaciją apie save iš internetinių paieškos svetainių

Internete gausu vadinamųjų duomenų brokerių, kurie perka ir parduoda informaciją apie įvairius žmones. Jūsų informacija gali atsidurti žmonių paieškos svetainėse, o tai reiškia, kad kiekvienas, norintis sumokėti už prenumeratą, gali sužinoti jūsų telefono numerį, gyvenamąją vietą, giminystės ryšius ir kitą informaciją. Duomenų brokerių paslaugomis gali naudotis ne tik potencialūs darbdaviai, finansų įstaigos, draudimo bendrovės, bet ir sukčiai.

Pagal įstatymus duomenų brokeriai privalo ištrinti informaciją apie jus, jei oficialiai paprašote to padaryti. Tačiau po kurio laiko jie gali vėl ją paskelbti.

Yra įmonių, kurios už jus gali brokerių surinktus ir paskelbtus duomenis, pavyzdžiui, „Incogni”. Tačiau ši paslauga veikia tik su asmenimis, kurie yra Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados, Europos Sąjungos, Jungtinės Karalystės ir Šveicarijos mokesčių rezidentai.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą