Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Netikėtas kefyro poveikis dantims: ko nežinojote apie šį gėrimą

Mindaugas Bružas

yra gana unikalus produktas, kuris yra naudingas organizmui. Tačiau svarbu jį vartoti reguliariai, o ne tik metu. Mitybos specialistai papasakojo, kodėl šis turėtų būti mitybos racione. Jei jo dar negeriate, galbūt šie argumentai jus įtikins.

Kodėl kefyras yra naudingas?

Šiame gėrime yra iki 50 skirtingų rūšių pieno rūgšties bakterijų, acto rūgšties bakterijų ir mielių. Kefyro gamybos metu bakterijos sąveikauja tarpusavyje, todėl padidėja jų atsparumas stresui ir gyvybingumas. Dėl to žmogaus gauna daug naudos.

Raugintame pieno produkte yra gyvų mikroorganizmų, kurie gerai veikia žarnyno darbą. Visų pirma, jo vartojimas padidina pieno rūgšties bakterijų skaičių žarnyno mikrobiotoje ir sumažina enterobakterijų bei klostridijų skaičių.

Jei gersite po stiklinę kefyro kasdien ir bent 1-2 mėn., sumažinsite uždegiminių žymenų kiekį kraujyje, kuris gali padidėti sergant tam tikromis lėtinėmis ligomis. Jis taip pat gerai veikia cukraus kiekį kraujyje ir gali būti naudingas papildoma gydymo priemonė diabeto prevencijai.

Be to, gėrimas padės sumažinti vidurių užkietėjimą ir labai netikėtai išvengti ėduonies, nes slopina streptokokų vystymąsi nuo karieso dantų pažeidimų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą