Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Netrukus už naujas dirbtinio intelekto funkcijas „Google” paieškoje gali tekti mokėti tam tikrą mokestį

Mindaugas Bružas

Jau kurį laiką „Google” eksperimentuoja su naujomis dirbtinio intelekto paieškos funkcijomis savo „Google” paieškoje. Čia verta pažymėti, kad kai kurios funkcijos, pavyzdžiui, „Search Generative Experience”, nelabai dera su reklamos palaikomo interneto koncepcija.

Be turinio kūrėjų, „Google” taip pat gauna didelę dalį pajamų iš reklamos. Be to, vis dar investuojama į dirbtinio intelekto modelių, kurie bus naudingi galutiniams naudotojams, kūrimą. Nors „Google” tikslas (ir ) buvo padaryti paiešką geresnę, taip pat kyla klausimų dėl sistemos tvarumo. Pažymėtina, kad tradicinė skelbimų palaikoma „Google” paieška ir toliau bus prieinama .

„Google” paieška be naujų dirbtinio intelekto funkcijų ir toliau bus nemokama

Laikraštis „Financial Times” praneša, kad netolimoje ateityje „Google” gali pasiūlyti dirbtiniu intelektu pagrįstas paieškos funkcijas už tam tikrą kainą. Su „Google” planais susipažinę šaltiniai teigia, kad dirbtiniu intelektu pagrįstos funkcijos galėtų tapti esamų „Google” prenumeratos paslaugų, pavyzdžiui, „Google One”, dalimi.

tai, kad ataskaitoje teigiama, jog net ir mokama patirtis neaplenks reklamos. Tai rodo, kokia svarbi kol kas yra „Google” verslo modelyje. Taigi, kodėl „Google” pirmiausia nori kurti ir diegti funkcijas, kurios trukdo jos verslo modeliui?

Na, panašu, kad jos turėtų likti kiekvieno asmens pasirinkimu. Nors kai kurie yra pasirengę mokėti už naudingą dirbtiniu intelektu praturtintą paiešką, dauguma tikriausiai nenorės mokėti už tai, kuo iki šiol naudojosi nemokamai. rodo, kad daugiau nei 70 proc. žmonių nori likti prie nemokamo plano.

Kalbant apie „Google” paieškos generavimo patirtį (angl. Search Generative Experience, SGE), šiuo metu ji yra eksperimentiniame etape ir, kaip pažymi „Google”, dar nėra parengta produktų lygio paslaugoms.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą