Kefyras laikomas labai sveiku gėrimu, tačiau jį reikia vartoti teisingai. Pasak specialistų, kefyro derinimas su tam tikrais maisto produktais gali sukelti blogą savijautą.
Kefyro mėgėjai turi prisiminti, kad maisto produktų nesuderinamumas sukelia virškinimo sutrikimus, kurie gali pasireikšti pačiu netinkamiausiu metu. Šio gėrimo negalima derinti su tam tikromis daržovėmis ir vaisiais.
Ekspertai pataria su kefyru nevalgyti egzotinių vaisių. Tokį mišinį organizmas įsisavins blogiau.
Su kokiais konkrečiais maisto produktais, ekspertų nuomone, kefyras nedera?
Į sąrašą įtrauktos vynuogės, mangai, agurkai, grybai ir pupelės. Kartu gydytojai teigė, kad kefyrą galima saugiai derinti su tokiais maisto produktais kaip obuoliai, kriaušės, serbentai, avietės ir beveik visos daržovės.
Mitybos specialistai savo ruožtu rekomenduoja vartoti kefyrą atskirai nuo kitų maisto produktų – jis turi pakankamai maistingųjų medžiagų ir be papildomų ingredientų. Asmenys, kurių virškinimas iš prigimties silpnas, taip pat turėtų vengti derinti kitus maisto produktus su kefyru.