Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Niekada nederinkite kefyro su šiais maisto produktais: prisiminkite kartą ir visiems laikams

Sandra Alšauskienė

Kefyras laikomas labai sveiku gėrimu, tačiau jį reikia vartoti teisingai. Pasak specialistų, kefyro derinimas su tam tikrais maisto produktais gali sukelti blogą savijautą.

Kefyro mėgėjai turi prisiminti, kad maisto produktų nesuderinamumas sukelia virškinimo sutrikimus, kurie gali pasireikšti pačiu netinkamiausiu metu. Šio gėrimo negalima derinti su tam tikromis daržovėmis ir vaisiais.

Ekspertai pataria su kefyru nevalgyti egzotinių vaisių. Tokį mišinį įsisavins blogiau.

Su kokiais konkrečiais maisto produktais, ekspertų nuomone, kefyras nedera?

Į sąrašą įtrauktos vynuogės, mangai, agurkai, grybai ir pupelės. Kartu gydytojai teigė, kad kefyrą galima saugiai derinti su tokiais maisto produktais obuoliai, kriaušės, serbentai, ir beveik visos .

Mitybos specialistai savo ruožtu rekomenduoja vartoti kefyrą atskirai nuo kitų maisto produktų – jis turi pakankamai maistingųjų medžiagų ir be papildomų ingredientų. Asmenys, kurių iš prigimties silpnas, taip pat turėtų vengti derinti kitus maisto produktus su kefyru.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą