Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Niekada neduokite šuniui tokio kaulo: 99 % šeimininkų to nežino

Odeta Bartkevičiūtė

– vieni iš ištikimiausių ir labiausiai mylinčių naminių gyvūnų. Šeimininkai dažnai nori palepinti savo augintinius, tačiau nežino, kokių kaulų galima duoti šuniui.

Kokius kaulus galima duoti šuniui?

Geriausia užkandžius savo augintiniams pirkti gyvūnų prekių parduotuvėje – tikėtina, kad jie bus saugūs. Nuo stalo ar iš mėsos šuniui galite duoti jautienos kaulų arba kiaulės ausų.

Namuose po valgymo ir maisto gaminimo dažnai lieka likučių, kuriuos, atrodo, galima duoti gyvūnui. Tačiau veterinarijos gydytojai nėra vieningos nuomonės, duoti šuniui virtų kaulų. Jų atsakymas – kategoriškas „ne”. Po ilgo virimo kauluose nėra nieko naudingo. Galite ne tik apdovanoti savo augintinį vidurių užkietėjimu ar rimta trauma. Vienas iš šių gabalėlių gali sužeisti vidaus organus.

Kokį kaulą galima duoti šuniui

Žuvies kaulai šunims

Šie likučiai yra kategoriškas tabu – jų jokiu būdu ir jokia forma negalima duoti gyvūnams. Be to, jei jūsų šuo prarijo ar užspringo tokiais kaulais, nelaukite ir nedelsdami vežkite jį pas veterinarą. Greitis šiuo klausimu gali išgelbėti augintinio gyvybę.

Aštrūs kraštai yra tokie pat pavojingi augintinio stemplei ir vidaus organams ir skustuvo ašmenys.

Ar galite duoti savo šuniui vištų kaulų?

Daugelis augintinių savininkų klausia, ar gali duoti savo šuniui vištienos kaulų, kurių gausu beveik kiekvienuose namuose.

Apskritai savo šuniui negalima duoti vištienos kaulų. Jie yra labai aštrūs, dėl ko gali lengvai pažeisti virškinimo traktą. Kaulų fragmentai dažnai įstrigę dantyse ne tik sukelia gyvūnui kančių, bet ir įneša infekcijų bei toksinų. Tačiau yra tam tikrų paukštienos skerdenų dalių, kurias saugu vartoti jūsų augintiniams.

Ką galima duoti savo augintiniui:

  • vištų kakleliai;
  • sparnai su nupjautu pirmuoju sąnariu;
  • letenos (nupjauti );
  • galvas be snapų;
  • nugaros.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Gamtos mokslų specialistė. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT svetainei apie mūsų planetos gamtą, augmeniją ir gyvūnus. Susisiekti galite el. paštu: odeta@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą