Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Niekada nenusiaukite batų lėktuve: skrydžio palydovė paaiškino, kodėl

Mindaugas Bružas

ne visada yra maloni patirtis. Esate priversti sėdėti uždaroje lėktuvo erdvėje, kur gana sunku ištiesti kojas, todėl ilgų atstumų skrydžių metu daugelis gelbstisi nusimovę batus.

Skrydžio palydovas Tommy Kimato įvardijo keletą dalykų, kurių niekada neturėtumėte daryti lėktuve. Pirmas numeris tame sąraše yra batų nusimovimas. Jis pabrėžė, kad lėktuvų yra labai nešvarios ir tai tiesiog nehigieniška. Nepaisant šio veiksnio, daugelis žmonių vis tiek taip elgiasi. Tačiau jis pridūrė, kad toks elgesys prieštarauja daugelio oro linijų taisyklėms.

Kita priežastis, kodėl Tommy Kimato pataria niekada nenusiauti batų lėktuve, yra ta, kad skrydžio metu gali įvykti avarinių situacijų.

„Avariniu atveju ant grindų esančios įvairios šiukšlės ir kiti daiktai užstoja jums kelią prie išėjimo, taip pat trukdo išlipti iš orlaivio. Jei jūsų nebus tinkamai uždengtos, jums bus sunku patekti į saugią vietą. Įsivaizduokite, „žudote” savo basas kojas bėgdami praėjimu, padengtu sudužusiu stiklu, ugnimi ir metalo nuolaužomis, – aiškino jis.

Tommy taip pat paaiškino, kodėl turbulencijos metu niekada nereikėtų atsistoti.

„Galite susižeisti ir į tai reikėtų žiūrėti rimtai”, – pabrėžė jis.

Skrydžiai lėktuve

Trečias punktas draudimų sąraše – neignoruoti saugos demonstracijų, kurias prieš skrydį būtinai surengia skrydžio palydovas.

„Jei kas nors atsitiks, jei atkreipsite dėmesį, turėsite 80 proc. didesnę tikimybę išgyventi”, – teigė oro linijų darbuotojas.

Paskutinis punktas sąraše – nesikelti, kai leidžiasi

„Tai pavojinga. Būtų geriau, jei sėdėtumėte, kol lėktuvas pasieks keleivių išlaipinimo vietą ir užges saugos diržų ženklas”, – pabrėžė jis.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą