Nuo plovimo iki kirpimo: trys paplitę mitai apie plaukų priežiūrą

Odeta Bartkevičiūtė

taip pat apipinta mitais. Tačiau svarbu prisiminti, kad kiekvienas turi unikalų plaukų ir galvos odos tipą, ir tai, kas tinka vienam, gali netikti kitam.

Pateikiame tris labiausiai paplitusius klaidingus įsitikinimus apie plaukų grožį, kuriais vis dar tiki daugelis žmonių.

Dažnas plaukų kirpimas skatina plaukų augimą

Tai vienas populiariausių mitų. Iš tikrųjų plaukų kirpimas neturi įtakos jų augimo tempui. auga iš galvos odoje esančių folikulų, o kirpimas veikia tik galiukus.

Tačiau reguliariai kirpdami išsišakojusius galiukus plaukus padarome sveikesnius ir geriau prižiūrimus, todėl jie gali atrodyti „gyvesni” ir storesni.

Nuo plovimo iki kirpimo

Kuo dažniau plaunate plaukus, tuo greičiau jie susivelia

Iš tikrųjų plaukų plovimo dažnumą reikėtų nustatyti individualiai, atsižvelgiant į plaukų ir galvos odos tipą. Per dažnai plaunant plaukus gali būti pašalinti natūralūs , kurie saugo plaukus ir galvos odą, todėl plaukai gali išsausėti ir sudirgti. Tačiau tai nereiškia, kad jūsų plaukai taps labiau nešvarūs. Svarbu rasti jums tinkančią pusiausvyrą.

Kasdienis kondicionieriaus naudojimas kenkia plaukams

Šis kyla iš klaidingo įsitikinimo, kad kondicionieriai apsunkina ir riebaluoja plaukus. Iš tikrųjų jie yra būtini sveikiems plaukams palaikyti, ypač jei jie yra dažyti, chemiškai apdoroti ar linkę sausėti.

Žinoma, pats svarbiausias dalykas yra išsirinkti jūsų plaukų tipui tinkamą produktą ir tinkamai jį naudoti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Share This Article
Gamtos mokslų specialistė. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT svetainei apie mūsų planetos gamtą, augmeniją ir gyvūnus. Susisiekti galite el. paštu: odeta@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Leave a comment