Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nustatyta didžiausia temperatūra, kurioje žmonija gali išgyventi Žemėje

Mindaugas Bružas

Paaiškėjo, kokia maksimali Žemėje yra viršutinė kritinė riba žmonijai išgyventi. Tai yra, prie kurios dar įmanoma prisitaikyti ir išgyventi. Apie tai praneša portalas „iflScience”, remdamasis Londono Roehamptono universiteto mokslininkų tyrimais.

Tyrimas

Tyrimams atlikti grupė žmonių pateko į specialią kamerą, kurioje juos veikė skirtingos drėgmės ir temperatūros . nustatė, kad medžiagų apykaitos greitis tiesiogiai priklauso nuo temperatūros padidėjimo. Konkrečiai 40 °C temperatūroje medžiagų apykaita pagreitėja daugiau nei trečdaliu, o 50 °C temperatūroje – 50 proc.

Tai reiškia, kad išeikvoja daugiau energijos prisitaikyti prie naujų sąlygų ir dirba iki tam tikros ribos. Mokslininkai nustatė, kad žmonėms viršutinė kritinė riba yra nuo 40 °C iki 50 °C. Kuo ilgiau būna tokioje temperatūroje, tuo greičiau susidėvi jo organizmas. Po kelių tūkstantmečių, jei tokia temperatūra Žemėje taps pastovi, išgyventi galės tik stipriausieji.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą