Šaldiklis yra nepakeičiamas buitinis prietaisas virtuvėje. Tačiau kiekvienas žmogus turėtų žinoti, kokios mėsos nereikėtų bandyti užšaldyti. Tai ne tik pakenks mėsos skoniui, bet ir ji daug greičiau suges.
Traškiuose džiūvėsėliuose
Užšaldžius, o po to pašildžius mėsą su džiūvėsėlių plutele, ji praras traškumą. Jei turite keptų patiekalų likučių, geriausia juos laikyti šaldytuve ir pašildyti orkaitėje arba skrudintuve.
Atitirpinta mėsa
Atšildytos mėsos nerekomenduojama dar kartą užšaldyti. Tokia mėsa praras gerą skonį ir daug greičiau suges. Dėl kiekvieno užšaldymo ir atšildymo gali sumažėti drėgmės kiekis, todėl mėsa praranda sultingumą.
Geriausia mėsą laikyti šaldytuve ir sunaudoti per vieną ar dvi dienas po atitirpinimo.
Kaip tinkamai užšaldyti mėsą?
Egzistuoja kelios taisyklės, kuriomis pasinaudojus, jūsų turima mėsa bus sultinga ir skani:
- Prieš užšaldydami mėsą įsitikinkite, kad ji šviežia ir švari. Pašalinkite matomus defektus, jei reikia, nupjaukite riebalų perteklių ir odą.
- Mėsą supjaustykite porcijomis, kurias paprastai naudojate maistui gaminti. Taip lengviau sunaudosite reikiamą kiekį neatšildydami viso bloko.
- Supakuokite mėsą į sandarius indus arba specialius plastikinius šaldymo maišelius. Pašalinkite orą iš pakuotės
- Ant pakuotės užrašykite užšaldymo datą, kad žinotumėte, kiek laiko mėsa buvo šaldiklyje.