Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

OpenAI paskelbė apie GPT-4 paleidimą

Mindaugas Bružas

Bendrovė paskelbė apie naujo kalbos modelio GPT-4 išleidimą. Skirtingai nuo ankstesnės versijos, GPT-4 tapo multimodaliniu modeliu, turinčiu galimybę dirbti ne tik su tekstu, bet ir su vaizdais.

Kūrėjai paaiškino, kad įprastame pokalbyje skirtumas tarp GPT-3.5 ir GPT-4 gali būti vos pastebimas, tačiau vos tik užduoties sudėtingumas pasiekia tam tikrą ribą, skirtumai pradeda ryškėti visa savo šlove. GPT-4 yra patikimesnis, kūrybiškesnis ir galintis apdoroti daug tikslesnes užklausas nei jo pirmtakas. OpenAI dar anksčiau pareiškė , kad naujoji atitiks natūralesnę kalbą, dar artimesnę tikrajai žmonių kalbai.

Kas žinoma?

Svarbiausia naujovė buvo GPT-4 galimybė naudoti vaizdus įvesties duomenis ir sujungti juos su tekstu. Tai reiškia, kad dabar galite pateikti klausimą ne tik su tekstiniu aprašymu, bet ir įkeldami paveikslėlį tolesnei analizei. Šiuo metu su vaizdais yra uždaro testavimo stadijoje ir dar nepasiekiamas visuomenei.

Neuroninis tinklas gali suprasti, kas pavaizduota nuotraukose, o spręsdamas problemą atsižvelgti ir į brėžinius bei diagramas. GPT-4 gali paaiškinti duomenis, pateiktus diagramose. Sistema taip pat gali generuoti receptus iš ingredientų vaizdų. Taip pat pranešama, kad naujoji versija gali apdoroti iki 25 000 žodžių, tai yra maždaug aštuonis kartus daugiau nei .

Šiuo metu GPT-4 galima naudotis „ChatGPT Plus“ abonentams už 20 USD per mėnesį. Norintiems prisijungti prie API, įmonė paskelbė laukiančiųjų sąrašą, kuriame galite pateikti paraišką.

OpenAI teigia, kad praleido pusę metų kurdama GPT-4 saugos funkcijas ir mokydama ją reaguoti į žmonių atsiliepimus. Tačiau bendrovė perspėjo, kad jos neuroninis tinklas vis dar gali būti linkęs skleisti dezinformaciją. Kadangi ši problema vis dar egzistuoja, bendrovė rekomendavo patikrinti AI pateiktą informaciją.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą