Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Orai Lietuvoje: pasiruoškite liūtims ir krušai, Lietuvoje siaus stichiniai orai

Mindaugas Bružas

Artimiausiomis dienomis Lietuvoje prognozuojami intensyvūs orų pokyčiai. Specialistai perspėja apie artėjančias , smarkias perkūnijas ir galimą krušą. Ketvirtadienio ir penktadienio dienomis numatomi trumpi, bet stiprūs lietūs, o kai kuriose vietovėse – smarkūs , galintys sukelti stichines situacijas. Vėjo gūsiai gali pasiekti net iki 18 m/s, todėl rekomenduojama imtis atsargumo priemonių ir būti pasiruošusiems staigiems orų pokyčiams.

 

Ketvirtadienis, Gegužės 30 d.

Ketvirtadienio dieną daugelyje vietų prognozuojami trumpi lietūs su perkūnija, kai kur smarkūs lietūs su kruša. Vėjas pūs iš rytų, jo greitis sieks 7–12 m/s, per perkūniją kai kuriose vietose gūsiai sustiprės iki 15–18 m/s. Dienos temperatūra svyruos tarp 25 ir 30 laipsnių šilumos.

Penktadienis, Gegužės 31 d.

Penktadienio naktį vietomis tikimasi lietaus, o dieną lietus numatomas daugelyje vietų, kai kur smarkūs lietūs su perkūnija. Rytų krypties vėjas naktį bus silpnas, tačiau dieną stiprės iki 6–11 m/s, per perkūniją vietomis gūsiai sieks 15–18 m/s. Nakties temperatūra bus 13–18 laipsnių, o dieną šils iki 24–29 laipsnių.

Šeštadienis, Birželio 1 d.

Šeštadienį daug kur prognozuojami trumpi lietūs, kai kur su perkūnija. Naktį vėjas bus silpnas, tačiau dieną rytų krypties vėjas stiprės iki 5–10 m/s. Naktį temperatūra bus tarp 12 ir 17 laipsnių, o dieną šils iki 22–27 laipsnių.

Lietus ir kruša
Lietus ir kruša

Hidrologinė Situacija

Gegužės 30 d. didžiojoje Lietuvos dalyje stebimas nedidelis vandens lygio svyravimas. Vakarų Lietuvoje vietomis gali pakilti iki 15–21 cm per parą. Numatomos tolesnės vandens lygio svyravimo tendencijos.

Vandens Temperatūra

Vandens temperatūra Lietuvos upėse ir ežeruose siekia 17–22 laipsnius, Kuršių mariose – 22 laipsnius, o Baltijos jūroje svyruoja tarp 12 ir 20 laipsnių šilumos.

Nepamirškite sekti orų prognozių ir būti pasiruošę greitiems orų pokyčiams. Perkūnijos metu venkite būti atviruose laukuose ar prie vandens telkinių. Taip pat, laikykitės atsargumo priemonių vairuojant esant stipriam lietui ar krušai.

Uždenkite augalus plėvele, taip apsaugosite juos nuo krušos padarinių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą