Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Oro kondicionieriai butui: kaip išsirinkti tinkamą tipą?

Partnerio turinys

Oro kondicionieriai – džiaugsmas kiekvienuose namuose. Tai į, kurie ne tik vasarą džiugina vėsindami patalpų orą, bet ir žiemą – mat didžioji jų dalis gali jį ir pašildyti! Galbūt gyvenate bute, kuriame šaltuoju metų periodu vėsoka, o vasarą – karšta? Tuomet puikiu sprendimu norint pasišildyti ar atsivėsinti taps kondicionieriai. Tam, kad būtų paprasčiau išsirinkti naują įrenginį namams, šiame straipsnyje pasakojame, kas apskritai yra kondicionieriai, supažindiname su jų tipais ir patariame, išsirinkti tinkamiausią įrenginį jūsų namams.

Oro kondicionierius – kas tai?

Oro kondicionieriai butui ar namams – tai prietaisai, skirti palaikyti norimą temperatūrą ir drėgmės lygį. Pirmieji kondicionieriai į pasaulį žengė tik XX amžiaus pradžioje kaip vėsinimo įrenginiai, o šiandien galime pasidžiaugti, kad jie dažnai gali ne tik vėsinti, bet ir šildyti! Kondicionieriaus pagrindas – šilumos siurblys, kuris vėsindamas šaldo iš laiko paimtą ir į patalpą pučiamą orą, arba dirba priešinga kryptimis ir šildydamas patalpą šiltą orą pučia į vidų. Be temperatūros palaikymo, šie įrenginiai taip pat vėdina orą ir palaiko optimalią drėgmę patalpose, o kai kurie jį net valo.

Kondicionieriai butui

Oro kondicionierių tipai

Ko gero žinote, kad egzistuoja keli oro kondicionierių tipai. Vieniems įrenginiams reikalingas montavimas, kitiems – užtenka įrenginį parsivežti į namus ir jau galima mėgautis malonia patalpų oro temperatūra. Populiariausi ir dažniausiai namuose naudojami trys kondicionierių tipai.

  • Mobilūs oro kondicionieriai – puikus pasirinkimas norint prietaisą naudoti keliose patalpose, gabentis į sodybą ar tiesiog naudoti nuomojamame bute. Šiuos įrenginius nesunku pernešti iš vienos vietos į kitą, jie yra nedideli ir neužima daug vietos. Pavyzdžiui Orolt Mobiliems kondicionieriams nereikia jokių montavimo darbų. Vienintelis darbas – išvesti karšto oro išpūtimo angą į lauką: beveik visi kondicionieriai komplekte turi specialias užuolaidas, kurias uždėjus ant praverto lango galima lengvai išvesti karšto oro išmetimo žarną ir neleisti išorėje esančiam orui patekti į vidų.
  • Sieniniai oro kondicionieriai – tai stacionarūs prietaisai, kuriems reikalingas montavimas. Šie kondicionieriai turi dvi dalis: viena jų montuojama patalpoje, kurią norima vėdinti, o kita – pastato išorėje (atvirame balkone, ant sienos ar stogo). Šio tipo įrenginiai išties funkcionalūs, puikiai aušinantys, yra tylūs ir patogiai valdomi. Be to, kai kurie šio tipo įrenginiai ne tik vėdina, bet gali ir šildyti, surinkti drėgmės perteklių ir net valyti į patalpas pučiamą orą! Šie kondicionieriai dar vadinami -oras šilumos siurbliais.
  • Monoblokiniai oro kondicionieriai – tai stacionarūs kondicionieriai, neturintys išorinio bloko. Šie kondicionieriai statomi patalpose, prie išorinės sienos. Visi kondicionieriaus komponentai (ventiliatoriai, pats šilumos siurblys, filtrai ir kiti elementai) sumontuoti vienoje dalyje, kuri statoma tik pačioje patalpoje. Kaip ir sieniniai, taip ir monoblokiniai kondicionieriai gali ne tik vėsinti, bet ir šildyti, valyti orą ir surinkti drėgmės perteklių.

Kaip išsirinkti geriausią kondicionieriaus tipą butui?

Kaip minėjome, egzistuoja 3 kondicionierių tipai. Kokį kondicionierių rinktis jums gali pasufleruoti Jūsų .

  • Jei gyvenate nuomojamame bute, norite prietaiso, kuriuo galėtumėte vėsinti skirtingus kambarius, ar dažnai vykstate į sodybą ir norite atsivėsinti ten, rekomenduojame rinkti mobilius oro . Šiems įrenginiams nereikia jokių montavimo darbų, tad jie tiks ir butams, kuriuose tiesiog nėra galimybių įrengti įmontuojamus prietaisus.
  • Sieniniai kondicionieriai puikiai tinka visiems, turintiems galimybę įrenginį montuoti viduje ir išorėje. Šie prietaisai yra daug tylesni, dažnai galingesni, tačiau brangesni.
  • Monoblokiniai oro kondicionieriai, kaip ir mobilūs, gali tapti puikiu pasirinkimu butams, kuriuose montuoti sieninių oro kondicionierių neįmanoma ar negalima dėl paveldosaugos, estetinių ar kitų priežasčių. Visgi, šie kondicionieriai yra kur kas brangesni, nei mobilūs.

Jei jūsų lūkesčiai yra ne tik vėsinti patalpas, bet ir jas pasišildyti, tuomet geresniu sprendimu taptų sieniniai ar monoblokiniai oro kondicionieriai.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą