Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Paaiškėjo, kiek kainuos pirmasis „Ferrari” elektromobilis

Adomas Račkauskas

„Reuters” šaltinių teigimu, 2026 m. debiutuosiančio modelio kaina sieks mažiausiai 500 tūkst. eurų. Tai gerokai daugiau nei konkuruojančių elektromobilių, taip pat pačių „” automobilių, kurie buvo parduoti pirmąjį šių metų ketvirtį, kaina. Už kiekvieną jų buvo mokama vidutiniškai po 350 tūkst. eurų.

Pasak analitikų, gali būti pelningas tik esant didelei kainai. „Ferrari” reikės kompensuoti brangiai kainuojantį naujos elektrinės platformos kūrimą, taip pat įsigyti daug komponentų.

„Ferrari” žada, kad elektromobilis išsiskirs „jaudinančia vairavimo patirtimi”, tuo tarpu tokie ” yra skirti tiesiog kelionei iš taško A į tašką B.

Superautomobilis bus gaminamas naujoje gamykloje „Ferrari” gimtajame Maranello mieste. Žinovai praneša, kad ji visiškai pradės veikti po trijų-keturių mėnesių. Ji nebus skirta tik elektromobiliams: nuo surinkimo linijos nuriedės benzininiai ir hibridiniai modeliai bei jiems skirti komponentai.

Tikimasi, kad pradėjus veikti naujajai gamyklai, „Ferrari” gamybos apimtys padidės nuo 14 000 iki 20 000 automobilių per metus. Kartu plėsis ir modelių asortimentas, nes bendrovė ketina laikytis savo išskirtinumo politikos ir išlaikyti automobilių gamybą tam tikrose ribose net ir esant didelei paklausai.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą