Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pagalbininkas namuose: kaip panaudoti alų kitiems tikslams

Mindaugas Bružas

gali tikti ne tik poilsiui su draugais, bet ir supaprastinti namų tvarkymą ir ne tik. Kur dar jį galima panaudoti? Plačiau apie tai šiame straipsnyje.

Baldų poliravimas

Pigus alus gali pakeisti brangias blizginimo . Norėdami tai padaryti, turite paruošti tirpalą: sumaišykite alų ir augalinį aliejų lygiomis dalimis. Mišinyje pamirkykite skudurą ir nuvalykite baldus.

Valome auksinius papuošalus

Laikui bėgant taurieji metalai gali prarasti savo išvaizdą, todėl juos reikia restauruoti. Taurė šviesaus alaus padės nuvalyti auksinius papuošalus. Norėdami tai padaryti, papuošalus reikia įdėti į indą su alumi ir palikti kelioms valandoms. Tada nuvalyti mikropluošto šluoste ir mėgautis rezultatu.

Pašaliname rūdis

Norint pašalinti smulkius rūdžių pėdsakus, nereikia nubėgti į parduotuvę nusipirkti paprasto alaus. Skystyje pamirkykite skudurą ir padėkite ant „paveiktos“ vietos: aluje esantis anglies dioksidas ištirpdys rūdis. Po valandos pamatysite teigiamus rezultatus.

Stipriname nagus

Nagams padės ir alaus vonelė: gerai stiprina nagų paviršių. Norėdami tai padaryti, turite pašildyti nedidelį kiekį alaus ir 10-15 minučių įdėti rankas į vonią. Turintiems sausą odą rekomenduojame įlašinti kelis lašus augalinio aliejaus.

Mėsos marinatas

Su alaus pagalba galite paruošti skanų šašlyką. Tai padarys mėsą minkštą, sultingą ir suteiks norimą skonį. Tam tereikia mėsos gabalėlius keletą valandų marinuoti aluje: vištienai rinkitės šviesų kvietinį, ėrienai geriau tamsų alų. Viską pagardinkite prieskoniais pagal savo skonį ir mėgaukitės.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą