Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pagrindiniai belaidžio išmaniojo telefono įkrovimo trūkumai

Mindaugas Bružas

Belaidės technologijos išsiskiria patogumu, tačiau turi reikšmingų trūkumų. Pakalbėkime apie pagrindinius belaidžio išmaniojo telefono įkrovimo trūkumus.

Belaidžio įkrovimo perkaitimas

Įkraudamas telefoną belaidžiu būdu, savininkas rizikuoja sugadinti savo išmaniojo telefono bateriją. Taip nutinka dėl pernelyg aukštos įkrovimo stoties temperatūros – tai yra visų belaidžių įkroviklių trūkumas. Priežastis ta, kad belaidžio įkrovimo efektyvumas siekia tik 60-75%. Dėl to prarandama nemaža dalis energijos, kuri išsiskiria šilumos pavidalu ir šildo įkroviklį. Kadangi išmanusis yra tiesiai ant jo, mobilusis įrenginys pradeda labiau kaisti, o patiria daugiausiai žalos. Palyginimui: su laidu įkrovimo efektyvumas yra 97%.

Telefono naudojimas kraunant

Nors telefoną padėti ant įkrovimo stotelės yra daug lengviau nei naudojant laidus, kraunant telefoną teks jo neliesti. Pirmoji to priežastis yra banalus nepatogumas – išmanusis telefonas negali būti išimamas iš stoties, vadinasi, jo nepavyks paimti į rankas. Kol telefonas kraunamas, jis turi būti ant stoties horizontaliai arba vertikaliai.

Kita priežastis yra rimtesnė ir kyla dėl perkaitimo problemos. Kadangi įkrovimo metu išmanusis telefonas bet kokiu atveju įkais, jo temperatūros dar labiau didinti nerekomenduojama.

Daugelis vartotojų skundžiasi, kad naudojant išmanųjį telefoną belaidžiu įkrovimu, jų pasiekia maksimalią leistiną temperatūrą, dėl ko pasirodo atitinkamas pranešimas.

Belaidžio įkrovimo stotelė

Belaidžio įkrovimo kaina

Daugumoje įrenginių, palaikančių belaidžio įkrovimo metodą, jam skirta stotis nėra komplekte, todėl ją reikia įsigyti atskirai. Tuo pačiu metu belaidžio įkrovimo kaina dažnai yra daug didesnė nei laidinio įkrovimo.

Lėtas įkrovimas

Mažas efektyvumas, palyginti su laidiniu įkrovimu, taip pat turi įtakos greičiui, kuriuo telefonas pasieks 100% įkrovimo. Ir nors modernesnės stotys turi gana gerus greičio rodiklius, jų įkrovimo vis tiek ilgesnis.

Palaikomi ne visi išmanieji telefonai

Dažniausiai brangesni modeliai aprūpinti belaidžio įkrovimo palaikymu. Nebrangūs šios funkcijos neturi, žinoma išskyrus tam tikras išimtis. Todėl norint išbandyti belaidžio įkrovimo būdą, teks ne tik išleisti pinigų stotelei, bet ir permokėti už išmanųjį telefoną.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą