Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pakuotės maistui: patarimai kaip pasirinkti tinkamą savo produktui

Partnerio turinys

Produkto pakuotės pasirinkimui turi įtakos daug veiksnių: maisto produkto ar gaminio tipas, jo organoleptinės savybės, pakavimo proceso veiksmai, pakavimo mašina, naudojamas platinimo kanalas, produkto vartojimo būdas ir t. t. Šiame straipsnyje aptarsime, pagal įvairius pagrindinius kriterijus pasirinkti tinkamą pakuotę savo produktui.

 

Sprendimas kiekvienam poreikiui

 Prieš renkantis vienokią ar kitokią pakuotę savo produktui, svarbu žinoti apie įvairias medžiagų galimybes ir jų siūlomus privalumus, kurie priklausys nuo pakuojamo gaminio savybių. Aptarkime vis labiau populiarėjančias lanksčias pakuotes.

Tarp lanksčiųjų pakuočių privalumų galima išskirti jų ilgaamžiškumą, palyginti su alternatyviomis medžiagomis, ir gebėjimą pasirinkti universalias pakuotes, kurias galima įvairiai pritaikyti. Jos pasižymi tokiomis savybėmis kaip:

  • Jos yra atsparios įvairioms sąlygoms, ypatingai jas transportuojant ir tvarkant.
  • Jos apsaugo maisto produktus nuo išorinių veiksnių, tokių kaip deguonis, šviesa ar vandens garai.
  • Jos leidžia hermetiškai užsandarinti ir yra visiškai saugios.
  • Jos užima mažiau vietos ir sveria mažiau nei kitos medžiagos.
  • Ant jų paviršiaus galima ar naudoti lipnias etiketes, taip savo produktą individualizuojant ir paverčiant patrauklesniu vartotojui.

 

Lanksčių medžiagų kompozitus galima klasifikuoti pagal konkrečias apdorojimo procedūras arba savybes, kurias jie turi atitikti:

  • Aukšto barjero su aliuminiu: tai pakuotės, turinčios aukščiausią barjerą šviesai, deguoniui, drėgmei ir aromatui, todėl idealiai tinka tokiam turiniui, kurį reikia apsaugoti ilgą laiką.
  • Aukšto barjero su metalizacija: tai ne tik puikios išvaizdos, bet ir labai atsparios pakuotės, pasižyminčios puikiu šviesos barjeru. Jos vis dažniau naudojamos maisto produktams, kuriems reikia išsaugoti skonį ir šviežumą.
  • Su įvairių tipų barjerais: galime rasti pakuočių su aukštais, vidutiniais ir žemais barjerais, priklausomai nuo poreikio apsaugoti turinį.

Specialios pakuotės maistui

Maisto produktų pakuočių medžiagų pasirinkimo aspektai

Funkcionalumas ir sauga

Pagrindinės aplinkybės renkantis pakavimo medžiagas maisto produktams yra funkcionalumas ir sauga. Pakavimo medžiagos turėtų apsaugoti maisto produktus nuo užteršimo, gedimo ir kitų išorinių veiksnių. Jos taip pat turėtų atlaikyti sunkias gabenimo ir sandėliavimo sąlygas, išlaikydamos produkto šviežumą ir skonį.

 

Maisto produktų pakuočių dizainas

Renkantis maisto produktų pakavimo medžiagas labai svarbus ir . Pakuotės medžiagos turėtų veiksmingai perteikti ženklo žinutę ir estetiką. Pasirinkite tokį dizainą, kuris patrauktų potencialių klientų dėmesį ir išsiskirtų parduotuvių lentynose. Daugiau informacijos apie maisto pakuočių dizaino galimybes galite rasti ir internetu: printela.lt.

 

Kaina

Pakuotės medžiagos kaina yra svarbus veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti renkantis geriausią produkto pakavimo medžiagą. Kai kurios pakuotei naudojamos medžiagos gali būti gana brangios, kai bandoma atitikti tam tikrų pramonės šakų estetinius standartus arba patvarumo poreikius. Svarbu įsitikinti, kad už savo pinigus gaunate gerą ę.

 

Prekės ženklo rinkodara

Jūsų pakuotės medžiaga turėtų veiksmingai perteikti prekės ženklo žinutę ir vertybes tikslinei auditorijai.

 

Elektroninės prekybos pakuotės

Renkantis pakavimo medžiagas maisto produktams, taip pat būtina atsižvelgti į elektroninės prekybos klientų poreikius.

 

Tokiu atveju jums gali tekti siųsti produktus labai dideliais atstumais. Tokiais atvejais apsvarstykite lengvai sandėliuojamą ir lengvai siunčiamą pakavimo medžiagą, kad sumažintumėte siuntimo išlaidas. Jūsų medžiagą taip pat turėtų būti lengva atidaryti ir perdirbti gavėjui.

 

Tinkamo maisto produktų pakuočių gamintojo pasirinkimas

Renkantis maisto produktų pakuočių gamintoją reikia kruopštaus tyrimo ir deramo kruopštumo. Reikia atsižvelgti į keletą veiksnių, įskaitant medžiagų pasirinkimą, greitą atlikimo laiką, ISO sertifikatus, kokybę, skaidrumą ir kontrolę. Taip pat svarbu pasirinkti tiekėją, kuris turi gerą klientų aptarnavimo patirtį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą