Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Papuoškite bet kokį šventinį stalą: kaip pasigaminti pikantišką kalėdinį pyragą

Mindaugas Bružas

Kalėdinis yra tradicinis šventinis kepinys, valgomas daugelyje šalių. Šį kalėdinio pyrago su džiovintais vaisiais, riešutais ir prieskoniais receptą lengva paruošti.

Kad keksas būtų sodresnio skonio, galite į jį įmaišyti vanilės ekstrakto arba cinamono. Jei nemėgstate razinų, jas galite pakeisti kitais džiovintais vaisiais, pavyzdžiui, džiovintomis slyvomis ar datulėmis.

- Reklama -

Galima naudoti bet kokius riešutus, tačiau geriausiai tinka graikiniai, lazdyno ar migdolų riešutai. Pyragui apibarstyti galite naudoti ne tik miltelinį cukrų, bet ir šokolado glajų arba kokoso drožles.

Skanus keksas su vaisiais

Sudedamosios dalys:

  • Suminkštintas sviestas – 125 g;
  • Cukrus – 125 g;
  • Džiovintos spanguolės – 120 g;
  • Džiovintų abrikosų – 120 g;
  • Džiovintos figos – 50 g;
  • Razinos – 50 g;
  • Graikiniai riešutai – 100 g;
  • Apelsinas – 1 vnt;
  • Brendis (nealkoholinis) – 30 ml;
  • Kvietiniai – 150 g;
  • Kepimo milteliai – 10 g;
  • Malto imbiero – 10 g;
  • Malto cinamono – 5 g;
  • – 2 vnt;
  • Cukraus pudra – 40 g.

Paruošimas:

  1. Nuplaukite apelsiną, nusausinkite, sutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis.
  2. Sviestą išsukite su cukrumi iki baltumo. Po vieną įmuškite , sudėkite apelsino žievelę, supilkite brendį (nealkoholinį) ir išmaišykite.
  3. Persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Džiovintus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabaliukais. Susmulkinkite riešutus.
  4. Sumaišykite visus ingredientus, įmaišykite prieskonius ir apelsinų sultis. Išminkykite tešlą.
  5. Sudėkite tešlą į riebalais išteptą kepimo indą, išlyginkite ir kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje 50 min.
  6. Tada sumažinkite temperatūrą iki 140 °C ir kepkite dar 30 minučių.
  7. Atvėsinkite pyragą, apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą