Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Paryžiaus kruasanas užkariavęs TikTok: jo populiarumo priežastis

Mindaugas Bružas

– tai iš Austrijos kilęs konditerijos kepinys, kurio atpažįstama pusmėnulio arba rago forma. Dėl savo išskirtinio skonio ir universalumo jis tapo vienu populiariausių patiekalų visame pasaulyje.

Kruasanai paprastai patiekiami skanūs pusryčiai arba užkandis, dažnai kartu su karštu gėrimu. Jie populiarūs daugelyje pasaulio šalių ir garsėja subtiliu skoniu, traškumu ir unikalia tekstūra.

Kokios yra kruasanų rūšys?

2013 m. konditeris Dominique'as Anselas išrado cronutą – koldūno ir kruasano hibridą. Taip pat 2013 m. buvo sukurtas kraffinas – dar vienas hibridas, kuriame susilieja kruasano ir kekso skoniai.

2023 m. pasaulį išvydo cromboloni – itališkas keksas, kuris taip pat primena kruasaną ir turi kreminį įdarą.

Šešios Paryžiaus kepyklėlės „The French Bastards” išgarsėjo savo šokoladiniu krafinu su šokoladinės sluoksniuotos tešlos įdaru, pripildytu juodojo šokolado ganache. 2014 m. gerai žinoma kepykla „Boulangerie Utopie”, vadovaujama įkūrėjų Erwano Blanche'o ir Sébastieno Bruno, kiekvieną savaitgalį sukurdavo po naują kepinį, nukrypstantį nuo nusistovėjusių formų.

Kuo ypatingas naujasis kruasanas?

Pasaulio konditeriai nusprendė nesustoti ir 2022 m. paryžiečiai galėjo paragauti įdomių, visai kitokių kruasanų. Pasak išradėjo Stephane'o Louvardo iš Maison Louvard, esančio Rue de Châteaudun, idėja jam kilo vieną šeštadienio rytą, iškepus labai gerą kruasanų partiją.

Išėmęs kruasanų partiją, konditeris padalijo juos pusiau ir įdėjo šokoladinių sausainių tešlos. Tada vėl juos iškepė, kad sukietėtų.

Šiuo metu šis yra populiarumo viršūnėje, ypač socialiniame tinkle . Louvaras dirba viršvalandžius, kad patenkintų paklausą, per dieną pagamina 1 500 tokių kruasanų.

Aukščiausios kokybės ingredientai, didžiulis populiarumas ir , sugaištamas gaminant kiekvieną kruasaną, turi įtakos jo kainai. Vieno deserto kaina – 5,90 euro. Tai tris kartus daugiau nei įprastas kruasanas.

Nepaisant didelės kainos, žmonės šio kepinio paragauti atvyksta iš viso pasaulio. Viena moteris atvyko net iš Vokietijos, kad nusipirktų šio skanėsto. Eilėms įtakos neturi net oras, o tai šiai įstaigai yra įprastas reiškinys.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą