Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pasaulyje vis labiau populiarėja „Miego turizmas“: kas tai?

Mindaugas Bružas

„Miego ”, tai toks poilsio formatas, kuris tampa vis populiaresnis tarp turistų visame pasaulyje, kad galėtumėte gerai išsimiegoti ir taip pagerinti savo sveikatą. Pastaruosius metus viešbučiuose ir kurortuose atsiranda vis daugiau į miegą orientuotų vietų ir paslaugų. Tai praneša CNN.

 Miego turizmas – naujas poilsio formatas

Geras miegas

Tokio tipo ypač išpopuliarėjo prasidėjus koronaviruso pandemijai, todėl nemažai viešbučių pramonės žaidėjų savo dėmesį sutelkė į tuos, kurie kenčia nuo miego trūkumo.

Pavyzdžiui, turistams dažniau buvo siūlomi kambariai su naujoviška garso izoliacija ar patobulintomis lovomis, taip pat specialios sąlygos meditacijai ir poilsiui, įskaitant „pagalvių meniu“, priklausomai nuo padėties, kurioje svečias mėgsta miegoti, aromaterapiją ir atpalaiduojantys žolelių .

Miego tyrinėtoja daktarė Rebecca Robbins aiškina, kad ši tendencija bręsta jau seniai. Anksčiau viešbučių pramonė daugiausia dėmesio skyrė dalykams, kurie iš tikrųjų atitraukia dėmesį nuo miego. Tačiau iš tikrųjų dauguma turistų į viešbučius įsiregistruoja tik norėdami miegoti.

„Žmonių dažnai asocijuojasi su dekadentišku maistu, sutrikusiu miegu, ekskursijomis ir visais dalykais, kuriuos darote keliaudami, o tai iš esmės yra miego sąskaita. Dabar manau, kad įvyko didžiulis poslinkis mūsų kolektyvinėje sąmonėje ir sveikatos bei sveikatos prioritetuose. savijautą“, – aiškino ji.

Jos nuomone, prasidėjus pandemijai, kai daug žmonių pranešė apie pablogėjusią miego kokybę, vis daugiau dėmesio imta skirti miego trūkumo problemoms ir ieškoti būdų, su tuo susidoroti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą