Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pasirūpinkite saugumu: Ką daryti, kad katė nekramtytų ir nedraskytų kalėdinių dekoracijų?

Odeta Bartkevičiūtė

Artėjančios Kalėdų ir Naujųjų metų šventės teikia džiaugsmo ir linksmybių, tačiau naminiams gyvūnams, tokiems kaip , šios šventės kartais gali tapti tikru iššūkiu. Jūsų namus puošiančios dekoracijos gali būti patrauklus „skanėstas” jūsų katėms, tačiau dekoracijos taip pat gali kelti pavojų augintinių sveikatai. Kaip paruošti namus šventiniam sezonui ir kartu užtikrinti, kad jie būtų saugūs jūsų augintiniams?

Norint išvengti galimų sunkumų ir nedidelių nelaimingų atsitikimų, susijusių su šventinėmis dekoracijomis, svarbu kruopščiai paruošti namus.

Katė ir eglutė

Štai keletas patarimų, kurie jums padės tai padaryti:

  • Rinkitės saugias dekoracijas: Jei turite katę, kuri mėgsta kramtyti ar žaisti su įvairiais daiktais, turėtumėte rinktis saugias dekoracijas, kurios negalėtų jai pakenkti.
  • Venkite aštrių ir trapių daiktų: Aštrūs ar lūžtantys papuošalai gali sužeisti ar apnuodyti gyvūnus. Pakeiskite juos minkštomis ir saugiomis alternatyvomis.
  • Kruopščiai pritvirtinkite dekoracijas: Pasirūpinkite, kad visos dekoracijos būtų tvirtai pritvirtintos. Iš anksto suplanuokite, kur dėsite smulkius daiktus, kad būtų apsaugoti nuo nelaimingų atsitikimų.
  • Naudokite fizines kliūtis ir kvapus: Jei jūsų augintinis blogai reaguoja į šventines dekoracijas, naudokite fizines kliūtis, pvz., vartelius, kad jam nepakenktumėte. Taip pat galima naudoti kai kuriuos kvapus, kurių nemėgsta, kad juos atbaidytumėte.
  • Teritoriją ruoškite etapais: Eglutę kurį laiką palikite be papuošimų, kad augintiniai galėtų priprasti prie naujo interjero elemento. Taip jie supras, kad tai nėra žaidimas ar grėsmė.
  • gali būti džiaugsmingas metas visai šeimai, įskaitant jūsų pūkuotus draugus. Iš anksto apgalvokite planą ir saugos , kad šventės praeitų sklandžiai ir visiems būtų smagios.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Gamtos mokslų specialistė. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT svetainei apie mūsų planetos gamtą, augmeniją ir gyvūnus. Susisiekti galite el. paštu: odeta@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą