Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Paskelbtas senovinis receptas, padėsiantis nugalėti dauguma ligų ir sustiprinti imunitetą

Mindaugas Bružas

Šis receptas jau buvo minimas XVII amžiuje ir kai kurie gydytojai mano, kad jis gali padėti ir šiandien. Tai ypatingas mėlynių ir kadagių nuoviras. Jis gali suminkštinti odą ir netgi padėti perš. Taip pat stiprina imuninę sistemą. Priežastis ta, kad mėlynėse yra daugiau antioksidantų nei bet kuriuose kituose šviežiuose vaisiuose ar daržovėse.

Uogos taip pat naudingos regėjimui ir širdies sveikatai. Šis nuoviras mažina cukraus kiekį kraujyje, gerina atmintį, valo žarnyną ir padeda užkietėjus viduriams.

Puodelyje šviežių mėlynių yra apie keturis gramus skaidulų. Kadagio uogos yra neįprasto skonio ir dažniausiai naudojamos prieskonis Europos ir Indijos virtuvėje.

Šie buvo naudojami kaip senovės Graikijoje, o jų nauda sveikatai buvo gerai žinoma jau senai. Vienas iš naudingiausių kadagio ingredientų yra terpentinas, kuris padeda sumažinti šlapimo kiekį, gerina virškinimo sistemą ir mažina virusinių infekcijų riziką.

Senovinis receptas, padėsiantis nugalėti dauguma ligų ir sustiprinti imunitetą

Receptas:

  • 0,6 kg šviežių mėlynių (galima šaldytų)
  • 0,6 kilogramo kadagio uogų
  • 1 litras raudono naminio vyno
  • 0,3 litro naminio konjako
  • 3 šaukštai medaus
  • 3 šaukštai cukraus

Gerai nuplautos ir kadagio uogos dedamos į didelį stiklainį ir mirkomos 48 valandas naminiame vyne. Tada supilkite brendį, medų ir cukrų, gerai išmaišykite ir leiskite mišiniui stovėti septynias dienas, kol jis bus paruoštas gerti.

Geriama po keturis šaukštus ryte ir vakare. Vartodami kiekvieną kartą, paimkite keletą vaisių grūdelių, sukramtykite ir nurykite. Jis vartojamas tris dienas, tada dvi dienas nevartojama. Procedūra kartojama, kol išnaudojamas visas paruoštas kiekis.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą