Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Paskelbti geriausi Europos miestai muziejų mėgėjams

Odeta Bartkevičiūtė

Planuodami atostogas mieste, šiuolaikiniai keliautojai atsižvelgia į daugybę veiksnių – ir tarp jų nemenką vaidmenį atlieka jo meninis ir kultūrinis paveldas.

Vokietijos bendrovė „PosterXXL” neseniai atliktame tyrime Europos meno sostinę išskyrė remdamasi tokiais veiksniais meno galerijų koncentracija, garsių architektų suprojektuotų pastatų skaičius, mieste gimusių šiuolaikinių menininkų skaičius, taip pat meno mokyklų ir meno festivalių skaičius, rašo „Condé Nast Traveler„.

Reitinge pirmavo Didžiosios Britanijos sostinė , kurį daugelis laiko kūrybine Europos sostine – ne veltui užsienio studentai atvyksta į šį miestą studijuoti prestižinėse meno mokyklose. Ir nors Londonas nėra pigus miestas, į daugelį sostinės pasaulinio lygio muziejų ir galerijų, įskaitant Nacionalinę portretų galeriją, Nacionalinę galeriją, Somerset House ir Tate Modern, įėjimas nemokamas.

Po jos seka dar dvi Europos sostinės – Amsterdamas Nyderlanduose ir Italijoje. Be kitų Amsterdame patariama aplankyti Valstybinį muziejų, kuriame saugoma gausiausia meno ir meno dirbinių kolekcija šalyje, ir Van Gogo muziejų, kurio nuolatinę kolekciją sudaro apie 700 garsiojo dailininko darbų. Tuo tarpu Romoje jie pataria būtinai aplankyti Nacionalinį XXI a. meno muziejų, kuriame saugoma tūkstančiai meno kūrinių.

10 geriausių europos miestų meno mėgėjams

10 geriausių Europos miestų meno mėgėjams

1. Londonas (Anglija, Jungtinė Karalystė).

2. Amsterdamas (Nyderlandai).

3. Roma (Italija).

4. Edinburgas (Škotija).

5. Oslas (Norvegija).

6. Berlynas ().

7. Milanas (Italija).

8. Helsinkis (Suomija).

9. Lionas ().

10. Paryžius (Prancūzija).

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Gamtos mokslų specialistė. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT svetainei apie mūsų planetos gamtą, augmeniją ir gyvūnus. Susisiekti galite el. paštu: odeta@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą