Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pastaruoju metu vėl suaktyvėjo sukčiai: siunčiami netikri „Swedbank” el. laiškai, raginantys prisijungti prie „SMART ID”

Mindaugas Bružas

Pasitelkę klasikinį sukčiavimo būdą – el. laiškus – gyventojams praneša apie neva užblokuotą (apribotą) jūsų banko sąskaitą, ragina ją patikrinti, todėl prašo aktyvuoti kartu siunčiamą nuorodą ir suvesti duomenis.

Dėmesio! Suaktyvėjo sukčiavimas internete

Fiksuotas išaugęs atakų skaičių prieš „“ naudotojus. Gyventojams siunčiami el. laiškai su raginimu prisijungti prie „-ID“ paskyros dėl neva užblokuotos sąskaitos. Paspaudus ant gautos nuorodos, prašoma suvesti asmeninius prisijungimo duomenis (asmens kodą, naudotojo ID bei kitus duomenis) ir taip patvirtinti sukčių operacijas. Perspėjame to nedaryti, nes rizikuojate prarasti savo sąskaitos lėšas.

Apgaulingas prisijungimas:

Apgaulingas prisijungimas prie SMART-ID
Niekada neveskite savo asmeninių duomenų panašiose formose

Primename, kad gavus bet kokią nuorodą su prašymu atlikti operaciją, kuriai reikia asmeninių pasijungimo kodų, būtina elgtis itin atsargiai. „Smart-ID“ paskyra yra atnaujinama tik „Smart-ID“ programėlėje, o ne aktyvuojant iš nežinomo siuntėjo gautą nuorodą.

Jokiomis aplinkybėmis netvirtinkite operacijų ar prisijungimų prie elektroninių kanalų, kurių patys neinicijavote. Taip pat jokiomis aplinkybėmis neatskleiskite savo asmens duomenų ir prisijungimui prie elektroninių kanalų naudojamų duomenų kitiems asmenims, įskaitant narius ar draugus.

Apgaulinga nuoroda:

Apgaulinga nuoroda

Apgaulingas el. laiškas, siunčiamas gyventojams

Apgaulingas laiškas

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą