Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Patarimai, kaip pagerinti dantų priežiūros rutiną

Partnerio turinys

Turbūt teko girdėti, kad bendra dantų būklė gali turėti įtakos sveikatai. Buvo atrasta sąsajų tarp dantenų ligų ir įvairių negalavimų, tarp jų ir širdies ligų, insulto, diabeto, ankstyvo gimdymo, ir net Alzheimerio.

Todėl svarbu rūpintis savo dantimis, bet be reguliaraus dantų ir tarpdančių valymo bei apsilankymo pas odontologą, galite į savo dantų priežiūros rutiną įtraukti ir daugiau naudingų dantų priežiūros patarimų.

Balti dantys

Palaukite prieš valydamiesi dantis

Rytą pradedate stikline apelsinų sulčių? Teks palūkėti prieš valantis dantis. 

Žemą pH turintis , kuriame gausu rūgšties, laikinai suminkština dantų emalį. Jeigu dantis valytumėtės iškart išgėrę stiklinę sulčių, dalį emalio pašalintumėte. Ilgainiui tai paverčia dantis jautresnius ėduoniui. Nuo apelsinų sulčių gėrimo iki dantų valymo turėtų praeiti ne mažiau nei 30 min.

Naudokite minkštą dantų šepetėlį

Turėtumėte žinoti, kad dantų šepetėlį reikia keisti kas 2-3 mėnesius, tačiau jei naudojate kietą šepetėlį, keiskite jį dabar. Tvirtesni ir kietesni šepetėliai dantis juntamai nuvalo švariau, tuo pat metu juos pažeisdami.

Skubotas dantų spaudžiant šepetėlį taip pat žaloja dantis ir dantenas. Šepetėlį laikykite 45 laipsnių kampu ir braukite trumpais, švelniais sukamaisiais judesiais.

Pradėkite valyti nuo galinių dantų

Šis geras įprotis užtikrintų, kad išvalysite sunkiai pasiekiamas vietas, kuriose ypač tikėtina, jog kaupiasi apnašos. 

Įtraukite į rutiną tarpdančių valymą ir skalavimo skystį

Dukart per dieną valytis dantis neužtenka. Dantų siūlas išvalys sunkiai pasiekiamas vietas, o burnos skalavimo skystis panaikins dar daugiau burnos bakterijų. Išsivalius dantis ir tarpdančius, du kartus per dieną 30 sekundžių skalaukite burną skalavimo skysčiu.

Valgykite daugiau dantis baltinančio maisto

Neapdirbtas, šiurkščios tekstūros maistas – , obuoliai, , kriaušės ir padeda nušveisti dantų paviršių ir panaikinti apnašas. Kietesnis maistas kramtomas ilgiau, todėl burnoje gaminasi daugiau seilių, o šios savo ruožtu tirpina dantis graužiančias rūgštis.

Išplaukite dantų šepetėlio stiklinę

Stiklinė, kurioje laikote dantų šepetėlį irgi reikalauja gero šveitimo, nes sukaupia nemažai jūsų vonioje esančių bakterijų. Išplaukite indų plovyklėje, arba karštu muiluotu vandeniu.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą