Tortas, kaip žinote, yra subtilus konditerijos gaminys. Paprastai jis kepamas kokiam nors iškilmingam renginiui ar šventei. Tačiau, kaip jį gražiai ir vienodomis dalimis supjaustyti?
Torto ir pyrago pjaustymo patarimai
Biskvitą galima pjauti bet kokiu kampu ne tik peiliu, bet ir tvirtu plonu siūlu. Bet tai daryti reikėtų tada, kai biskvitas jau atvės.
Trapios tešlos pyragą geriausia pjaustyti paprastu aštriu peiliu, kol jis dar šiltas.
„Napoleono“ pyragą, pagamintą iš sluoksniuotos tešlos, reikia dalyti į porcijas tik tada, kai pyragas yra pilnai išmirkęs.
Patartina po kiekvieno pjovimo peilį nuplauti virintu vandeniu: tada gabalai bus tvarkingesni ir estetiškesni.
Naudodamiesi šiais patarimais, galėsite atsikratyti torto ar pyrago patiekimo problemų ir tiesiog mėgautis juo su svečiais!