Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Patrauklaus CV kūrimas: svarbiausios taisyklės

Partnerio turinys

Nors ieškant darbo svarbiausia yra pokalbis, tačiau į jį būsite pakviestas tik tuomet, jeigu Jūsų CV sužavės vadovą arba personalo atrankos specialistą. Išties, pasirašyti gerą CV nėra paprasta. Ne veltui dažnas net samdosi specialistus, kurie galėtų padėti atlikti šį varginantį ir daug žinių reikalaujantį darbą.

Žemiau pateikiame svarbiausius skoningo gyvenimo aprašymo patarimus. Tikimės, kad tai padės Jums siekti savo karjeros.

CV – ne tik faktų rinkinys

Nors dažniausiai CV kūrimo specialistai akcentuoja, kad reikia sistemingai ir aiškiai pateikti informaciją apie savo patirtį, tačiau atminkite, kad net ir faktų pateikimas neturėtų atrodyti labai šabloniškai.

Bandykite įtraukti daugiau informacijos apie patirtis, kurias pavyko gauti vienoje arba kitoje darbo vietoje.  Visgi, net ir pateikdami daugiau žinių – būtinai išlaikykite konkretumą, net tam tikta prasme šabloniškumą.

Tinkamas profesinių gebėjimų pateikimas

Patraukliai pateikti savo profesinius gebėjimus galima atsisiuntus CV šabloną, kuriame nurodyta – kur, ką rašyti. Sutaupysite daug laiko, tačiau galėsite būti tikras, kad Jūsų atrodo aiškus ir išsamus.

Jeigu nenorite pats gaišti laiko ieškodamas Jums labiausiai tinkamos įmonės – verta kreiptis į  įdarbinimo agentūras, pavyzdžiui, Headex. Jos padės sutaupyti daug laiko ir rasti Jums labiausiai tinkamą darbo vietą.

Patrauklaus CV kūrimas

Konkretumo svarba

Pasikartosime, kad svarbu konkretumas. Dažniausiai vadovai arba personalo atrankos specialistai neturi labai daug laiko vieno CV analizavimui. Gyvenimo aprašymas turi būti pateiktas taip, kad į jį užmetus akis vos kelias sekundes galima būtų iškart numatyti – ar darbuotojas tiks, bent jau bus pakviestas pokalbiui, ar iškart jo gyvenimo aprašymas bus dedamas į krūvą, kurioje kandidatai yra atmetami.

Motyvacinis – reikalingas

Taip pat greta gyvenimo aprašymo nepamirškite, kad reikia pateikti ir motyvacinį laišką. Svarbiausia, kad jis nebūtų šabloninis, tad kiekvienai įmonei reikia rašyti vis kitą. Jame būtinai įtraukite žinias ir informaciją, kuri derinama prie konkrečios įmonės. Taip parodysite, kad taip pat ja domėjotės. Motyvuotas darbuotojas visada yra geras pasirinkimas, tad parodykite įmonei, kad jūs esate jų vertas.

Patrauklus CV

Darbas visoje Lietuvoje yra neatsiejamas nuo gero gyvenimo aprašymo, žinoma, patrauklaus motyvacinio, taip pat ir profesionalaus darbo pokalbio. Ir jokio skirtumo, ar pozicionuojate į vietas, kurios skirtos vadovams, ar tokias, kurios orientuotos į darbininkus. Pasiruošti – reikia visada. Tai rodo Jūsų profesionalumą, kuris padės kilti karjeros laiptais.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą