Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pavojingiausia odos sritis: 99 % moterų šios srities netepa SPF kremu nuo saulės

Mindaugas Bružas

Kasdieniame gyvenime šios srities nereikia tepti apsauginiu kremu nuo . Tačiau jei ilsitės paplūdimyje arba daug vaikštinėjate paplūdimiu ir netepate šios srities kremu, labai rizikuojate savo .

Priemonės su SPF yra svarbiausia kosmetikos rūšis vasarą. Atostogaudami daug laiko praleidžiame atviroje saulėje, todėl oda paraudonuoja, nudega, išsausėja ir tampa linkusi į hiperpigmentaciją. Be to, ultravioletinių spindulių poveikis prisideda prie sunkių dermatologinių ligų išsivystymo. Tarp jų ir melanoma – agresyvi odos vėžio rūšis.

Melanoma ypač klastinga dėl savo minimalaus dydžio. Mikroskopinės dėmelės ant odos, kurių iš karto nepastebite, gali pasirodyti esančios piktybinės. Ypač jei jie yra neakivaizdžiose vietose, pavyzdžiui, galvos odoje.

Reguliarus apsaugos nuo saulės kosmetikos priemonių naudojimas yra svarbus prevencijos punktas. Dermatologai pataria SPF priemonėmis tepti ne tik veidą ir kūną, bet ir per vidurį esančią galvos sruogą.

Jei nesate įpratę nuolat dėvėti skrybėlę, kepurę ar kitą galvos apdangalą, galva labai stipriai yra veikiama UV spindulių.

Poilsiaudami prie vandens neprivalote turėti tobulai sutvarkytų plaukų: paplūdimyje geriau nevengti tepti šios nematomos vietos apsauginiu kremu nuo saulės.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą