Sunku įsivaizduoti maisto gaminimą be prieskonių. Jų visada reikia skoniui papildyti arba pabrėžti. Be skonio ir aromato savybių, jie taip pat gali būti naudingi organizmui.
Iš viso prieskonių sąrašo norėtume išskirti 5 svarbiausius. Žinoma, tai labai nedidelis sąrašas, tačiau į jį įtraukti patys populiariausi, kuriuos kulinarai naudoja tikrai dažnai:
Čiobreliai turi priešgrybelinių ir antiseptinių savybių. Gvazdikėliai yra vitaminų A, C, E, B, K šaltinis. Cinamonas turi daug antioksidantų, būtent: kalio, geležies, mangano, vario, seleno, cinko. Juodieji pipirai aprūpina organizmą vitaminais A, C, E, K, PP, B grupės vitaminais. Imbieras žinomas kaip stimuliuojantis imuninę sistemą.