Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Penki sveikiausi prieskoniai, kuriais galima gardinti įvairius patiekalus

Sandra Alšauskienė

Sunku įsivaizduoti maisto gaminimą be prieskonių. Jų visada reikia skoniui papildyti arba pabrėžti. Be skonio ir aromato savybių, jie taip pat gali būti naudingi organizmui.

Iš viso prieskonių sąrašo norėtume išskirti 5 svarbiausius. Žinoma, tai labai nedidelis sąrašas, tačiau į jį įtraukti patys populiariausi, kuriuos kulinarai naudoja tikrai dažnai:

Čiobreliai turi priešgrybelinių ir antiseptinių savybių. Gvazdikėliai yra vitaminų A, C, E, B, K šaltinis. Cinamonas turi daug antioksidantų, būtent: kalio, geležies, mangano, vario, seleno, cinko. Juodieji pipirai aprūpina organizmą vitaminais A, C, E, K, PP, B grupės vitaminais. Imbieras žinomas stimuliuojantis imuninę sistemą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą