Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Penkios pigiausios Europos šalys, kurias verta aplankyti šį rudenį

Mindaugas Bružas

Ruduo – puikus metas aplankyti Europą, nes tuomet nebūna tokių turistų minių kaip vasarą, oras ne toks karštas, o , ypač apgyvendinimo, šiek tiek sumažėja.

Įvardintos 5 pigiausios Europos šalys, kurias galima aplankyti dar šį rudenį

Albanija

Turistus traukia šios nedidelės Balkanų šalies nesugadinti paplūdimiai. Albanijos, kaip ir geriau žinomų jos kaimynių Graikijos ir Italijos, paplūdimiai yra gražūs – tiek smėlio, tiek žvirgždo. Tačiau jų kaina gerokai mažesnė. Tuo tarpu atokiau nuo pakrantės esančioje Albanijos sostinėje Tiranoje, kurioje verda ir kūryba, galima susipažinti su unikaliu šalies kultūriniu paveldu, be to, čia kainos taip pat prieinamos.

Vidutinė viešbučio kambario kaina Albanijoje yra 49 eurai, o nakvynė 5 žvaigždučių viešbutyje vidutiniškai kainuoja 81 eurą už naktį. Pintinė vietinio alaus kainuos vos 2 eurus, kapučino ar latė – mažiau nei 1,5 euro, o pietūs nebrangiame restorane kainuos apie 7 eurus dolerius.

Lenkija

Ši su besiribojanti šalis gali pasigirti ir nuostabaus grožio gamta, ir daugybe kultūrinių objektų.

Kava Lenkijos kavinėje svečiams kainuos vidutiniškai 2-3 eurus, o pietūs restorane – 4-8 eurus. Vidutinė kambario kaina vidutinės klasės viešbutyje Lenkijoje yra 54 eurai už naktį. Tačiau norintieji užsisakyti kambarį šalies viešbutyje gali jį užsisakyti vos už 20 eurų parai, o brangiausiuose penkių žvaigždučių viešbučiuose naktis kainuos apie 300-400 eurų.

Latvija

Tai viena iš mažiausiai žinomų atostogų krypčių Rytų Europoje. Dauguma turistų vyksta į sostinę Rygą, nors visa šalis turi ką pasiūlyti lankytojams.

Vandens butelis Latvijoje kainuos apie 70 centų, o alus bare – apie 2,5 euro. Vakarienė dviem asmenims vietos restoranuose vidutiniškai kainuos 23 eurus. Naktis vidutinės klasės viešbučio kambaryje Latvijoje vidutiniškai kainuoja 64 eurus. Jei jūsų biudžetas ribotas, geriausių 2 ir 3 žvaigždučių prasideda nuo 30 eurų už naktį.

Rudens kelionės europoje

Vengrija

Tai viena didingiausių Europos šalių. Ypač sostinė Budapeštas, galintis pasigirti gausiai dekoruotais pastatais, gotikine architektūra ir gražiomis terminėmis maudyklomis. Tačiau visa tai nėra susiję su didelėmis kainomis, kurių galite tikėtis. Tuo pat metu apgyvendinimo kaina ne sezono metu gali būti 50 % mažesnė nei sezono metu.

Vidutinė viešbučio kaina Vengrijoje yra 64 eurai už naktį, o prabangus standartinis viešbučio kambarys gali kainuoti vidutiniškai 104 eurus už naktį. Puodelis kavos Vengrijos kavinėse kainuoja apie 1,5 euro, o geri pietūs – apie 10 eurų.

Rumunija

Ši šalis yra neįtikėtinai geografiškai įvairi – čia yra snieguotų kalnų, Juodosios jūros paplūdimių ir geriausiai Europoje išsilaikiusios upių deltos. taip pat gali pasigirti nuostabiais kultūros paveldo objektais, o patys rumunai yra labai svetingi ir draugiški turistams bei keliautojams.

Vidutinė viešbučio kambario kaina Rumunijoje yra 50 eurų, o jei turite ribotą biudžetą, galite rasti pigų viešbučio kambarį už 35 eurus. Kartu kokybiškas apgyvendinimas Rumunijoje yra daug pigesnis nei kitose Europos šalyse. Tą patį galima pasakyti ir apie maitinimąsi įstaigose, kur geri pietūs kainuoja tik 12 eurų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą