Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Pfizer” vakcina saugi penkerių metų vaikams – tyrimas

Pfizer vakcina saugi vaikams nuo 5 metu
Mindaugas Bružas

Atlikus klinikinį „ tyrimą, patvirtintas jos penkerių metų amžiaus vaikams. Apie tai pirmadienį, rugsėjo 20 d., pranešė bendrovės spaudos tarnyba.

„Pfizer” vakcina saugi penkerių metų vaikams

Pfizer vakcina

„Nuo liepos mėnesio JAV vaikų COVID-19 išaugo 240 proc., o tai rodo, kad skiepijimas yra būtinas visuomenės sveikatai. Tyrimo išvados yra tvirtas pagrindas patvirtinti mūsų vakciną, skirtą 5-11 metų vaikams, ir mes planuojame kuo greičiau pateikti jas JAV Maisto ir vaistų administracijai (FDA) bei kitoms reguliavimo institucijoms”, – sakė „Pfizer” valdybos pirmininkas Albertas Burla.

Bendrovė atlieka tyrimą, kuriame dalyvauja 4 500 vaikų nuo šešių mėnesių iki 11 metų, iš kurių 2 268 yra vyresni nei penkerių metų.

Reikėtų pažymėti, kad pagal vaikų skiepijimo schemą dvi vakcinos dozės, kurių kiekvienoje yra po 10 mikrogramų vakcinos, skiriamos kas 21 dieną. Nustatyta, kad vaikų imuninis atsakas atitinka 16-25 metų amžiaus jaunų suaugusiųjų, kuriems skiriamos dvi 30 mikrogramų vakcinos dozės, imuninį atsaką.

Iki 2021 m. pabaigos „Pfizer” planuoja pateikti 2-5 metų ir 0,5-2 metų amžiaus vaikų tyrimų rezultatus.


Taip pat skaitykite:

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą