Pigi priemonė išvaryti šliužus ir vorus iš sodo: ekspertų patarimai

Mindaugas Bružas

Prasidėjus rudeniui soduose ir namų valdų sklypuose atsiras daug daugiau kenkėjų, įskaitant vorus ir šliužus. Norint išvengti jų įsikišimo, nebūtina naudoti agresyvių cheminių priemonių. Kai kurie nemėgsta tam tikrų kvapų, ypač mėtų.

Baidome vorus

yra pagrindinis vorų poravimosi sezonas, todėl namuose ir soduose pasirodo daugybė baisiųjų ropojančių vabzdžių. Jie nekenčia pipirmėčių kvapo, todėl reikėtų šį augalą sodinti sode arba purkšti žemę jo esencija. Galite nusipirkti nedidelį buteliuką pipirmėčių aliejaus, kurio pilnai pakaks.

Baidome šliužus

Rudens vidurys taip pat yra šliužų poravimosi sezono pradžia. Kad sumažintumėte tikimybę, jog jie apgrauš augalus, sumažinkite vakarinį laistymą, kad viršutinis dirvos sluoksnis naktį nebūtų toks drėgnas, nes šliužai klesti drėgnoje aplinkoje.

Kad šie kenkėjai nepatektų į namus ir nesuėstų augalų, taip pat galima naudoti mėtas. Šliužai nekenčia stiprių kvapų. Be to, mėtų atbaido vapsvas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą