Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pirmasis „Apple” sulankstomas telefonas nustebins neįprastu ekranu: tai privalote žinoti

Donatas Varnas

Iš tikrųjų „Apple” yra vienintelė IT milžinė, kurios asortimente vis dar nėra sulankstomo išmaniojo telefono. Matyt, bendrovė ketina „garsiai” įžengti į rinką, todėl neskuba išleisti tokio įrenginio. Žinomas „Apple” informatorius atskleidė kai kurias sulankstomo „” savybes.

Kaip žinia, dauguma sulankstomų išmaniųjų telefonų turi į vidų sulankstomą konstrukciją, pavyzdžiui, „Samsung Z Fold 5”. Kurdama sulankstomąjį „iPhone” „Apple” ketina laikytis kitokio požiūrio. Teigiama, kad jis turės 7,9 colių ekraną ir bus sulenkiamas į išorę, o ne į vidų. Kitaip tariant, įtaisas bus panašus į „Huawei Mate Xs”.

Huawei Mate Xs 2
Huawei Mate Xs 2

Bendrovė „Huawei” pirmoji pristatė sulankstomą telefoną su naujovišku užapvalintu ekranu. Tačiau vėliau bendrovė pakeitė savo sulankstomų įrenginių dizainą į „” formatą su dviem ekranais – vienu išorėje ir kitu viduje. Šį pakeitimą greičiausiai lėmė susirūpinimas dėl ekrano patvarumo, nes sulankstytas išorinis ekranas lieka neapsaugotas.

Nepaisant to, šis dizainas turi nemažai privalumų. Pavyzdžiui, jam reikia tik vieno didelio skydelio, kurį galima naudoti ir sulenktą, ir išskleistą, todėl prietaisas yra plonesnis ir lengvesnis. Be to, nereikia montuoti antro ekrano.

 

Pranešama, kad „Apple” užpatentavo technologiją, leidžiančią sukurti unikalų „iPhone” telefono ekraną, kuris, gavęs pažeidimų, pats save pataisys. Toks išmanusis bus ne tik atsparesnis ekrano pažeidimams, bet ir savarankiškai juos taisys.

Sulankstomo „iPhone” kaina kol kas neprognozuojama. Tačiau jis neabejotinai bus brangesnis už brangiausią tradicinės formos „Apple” išmanųjį telefoną, kuris kainuoja 1200 JAV dolerių. O išleistas jis bus tik 2026 m.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą