Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Plaukų šalinimas lazeriu: ar tai saugi procedūra mano odai?

Partnerio turinys

Šiuo metu plaukų šalinimas lazeriu – efektyviausia estetinės medicinos procedūra atliekama tam, kad nebevargintų nepageidaujami plaukeliai ar tokios odos problemos, pūlinukai, bėrimai, spuogeliai. Tačiau nors vis daugiau žmonių nusprendžia atlikti plaukų šalinimą lazeriu, yra ir kita žmonių , kuri baiminasi šios procedūros.

Sklando nemažai mitų, jog plaukų šalinimas lazeriu sukelia nemalonius šalutinius poveikius ar net padidina riziką susirgti vėžiu. Reaguojant į šiuos mitus, kyla klausimas: ar plaukų šalinimas lazeriu – saugi procedūra mano odai? Svarbu paneigti vyraujančius mitus ir įrodyti, jog plaukų šalinimas lazeriu yra saugus.

Plaukų šalinimas lazeriu nekenkia odai

Akcentuojama, kad per pastaruosius metus plaukų šalinimo lazeriai gerokai patobulėjo. Šiuo metu plaukų šalinimo procedūros atliekamos su pasaulyje pripažintais, mediciniškai patikrintais, moderniais lazeriais. Tad ne kartą įrodyta, kad plaukų šalinimas lazeriu yra saugus ir neturi neigiamo poveikio sveikatai. Gan dažnai lazerio saugumu suabejojama, nes manoma, kad lazerio gali sukelti vėžį. Tačiau dėl to baimintis nereikėtų. Pabrėžiama, kad plaukų šalinimas lazeriu atliekamas su sertifikuotomis lazerinėmis sistemomis, šios procedūros metu naudojama ne jonizuojanti spinduliuotė, kuri nesukelia vėžinių susirgimų.

Verta pastebėti, kad vienais saugiausių bei patikimiausių lazerių laikomi Aleksandrito lazeriai. Šie visame pasaulyje pripažinti lazeriai skleidžia artimą infraraudonųjų spindulių šviesai bangą, veikiančią plauko folikulo pigmentą, nepažeisdami aplinkinio odos audinio. Lazerio skleidžiama šviesa paverčiama šiluma, kuri sunaikina ląsteles, atsakingas už plauko folikulo augimą, bet nepažeidžia aplinkinių audinių. Tai reiškia, jog plaukų šalinimo lazeriu procedūros metu pažeidžiamas tik plauko folikulas, o aplinkinė oda yra visiškai saugi.

Kokie gali būti šalutiniai poveikiai?

Vis dėlto atlikus plaukų šalinimo lazeriu procedūrą gali pasireikšti tam tikri šalutiniai poveikiai. Dažniausiai pasireiškiantys šalutiniai poveikiai nesukelia didelio diskomforto ir trunka neilgai. Tačiau svarbu žinoti, ko galima tikėtis:

  • Odos paraudimas arba sudirgimas. Kadangi plaukų šalinimo lazeriu procedūros metu yra pažeidžiami plaukų folikulai, gali pasireikšti nedidelis odos paraudimas, sudirgimas, dilgčiojimas. Taip pat po procedūros galimas odos patinimas. Visi šie šalutiniai poveikiai dažniausiai praeina per kelias valandas. Retesniais atvejais – per 1–3 dienas po procedūros.
  • Pakitusi odos pigmentacija. Atlikus plaukų šalinimo lazeriu procedūrą šviesesnės odos savininkai gali pastebėti tamsesnes dėmes ant odos, o turinys tamsesnę odą – šviesesnes dėmes. Svarbu neišsigąsti, nes dažnu atveju tokie odos pokyčiai yra laikini.
  • Paviršiniai nudegimai. Naudojant kokybiškus, mediciniškai patikrintus plaukų šalinimo lazerius, paviršiniai nudegimai – labai retas šalutinis poveikis. Vis dėlto reikia žinoti, kad didesnė nudegimų rizika iškyla tiems, kurie turi tamsesnės spalvos odą. Todėl prieš nusprendus atlikti plaukų šalinimo lazeriu procedūrą labai svarbu kreiptis į patyrusius specialistus, kurie tinkamai įvertins odos tipą, parinks geriausią gydymą ir užtikrins visapusišką procedūros saugumą.

Būtina atkreipti dėmesį į tai, kad maždaug 4 savaites po plaukų šalinimo lazeriu procedūros svarbu saugotis žalingų UV spindulių. Nesilaikant šių rekomendacijų, lazerio paveiktose kūno vietose gali atsirasti pūslelių.

Ar procedūra skausminga?

Dažnas klausimas: ar plaukų šalinimo lazeriu procedūra skausminga? Verta pastebėti, kad modernių lazerių dėka procedūra nėra skausminga. Pavyzdžiui, visame pasaulyje pripažinti Aleksandrito lazeriai turi patentuotą šaldymo sistemą, kas užtikrina tai, jog plaukų šalinimas lazeriu nesukels nei skausmo, nei diskomforto. Žinoma, reikia suprasti, jog kiekvienas atvejis – individualus ir kiekvieno skausmo slenkstis – skirtingas. Minimalus ar nemalonūs pojūčiai gali būti jaučiami tuomet, kai plaukų šalinimas lazeriu atliekamas tose kūno vietose, kur oda yra plonesnė. Išskiriamos trys skausmingiausios kūno vietos:

  • Viršutinė lūpa;
  • Pažastys;
  • Bikini sritis.

Atliekant plaukų šalinimo lazeriu procedūrą kojų, nugaros srityse jaučiamas skausmas bus gerokai mažesnis arba išvis nepajusite jokio skausmo. Be to, kiek jūsų oda jautri lazerio gydymui paaiškėja pirminės konsultacijos metu. Atvykus pas specialistus, pirmiausia, atliekama mažo ploto testinė procedūra, kuri parodo, kaip oda reaguoja į lazerio šviesą ir leidžia geriau suprasti, kokių pojūčių galima tikėtis procedūros metu.

Plaukų šalinimas lazeriu tinka ne visiems?

Kalbant apie plaukų šalinimo lazeriu saugumą bei veiksmingumą susiduriama su nuomone, kad ši procedūra tinka ne visiems. Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad dėl itin ištobulėjusių technologijų šiuo metu plaukų šalinimas lazeriu yra tinkamas daugumai žmonių. Vis tik pažymėtina, kad idealus kandidatas plaukų šalinimo lazeriu procedūrai yra žmogus, turintis šviesią neįdegusią odą ir tamsius plaukus. Jūsų oda tamsesnė? Šiuolaikiniai plaukų šalinimo lazeriai efektyviai veikia ir tamsesnio atspalvio odą, tačiau dažniausiai tamsios odos savininkams prireikia daugiau procedūrų tam, kad būtų pasiekti norimi . Taip pat daugiau procedūrų reikia atlikti ir gležno šviesesnio plauko savininkams.

Kam plaukų šalinimo lazeriu procedūros nėra atliekamos? Pažymėtina, kad plaukų šalinimas lazeriu nėra tinkamas tiems, kurie turi labai šviesius, raudonus ar baltus kūno plaukelius. Svarbu suprasti, kad tokie plaukų folikulai turi per mažai pigmentacijos, todėl lazeriui juos sunku paveikti. Taip pat plaukų šalinimas lazeriu netinkamas nėščiosioms, nes nėra mokslinių įrodymų, patvirtinančių plaukų šalinimo lazeriu saugumą šiuo laikotarpiu. Reikia žinoti ir tai, kad plaukų šalinimas lazeriu neatliekamas sergant odos ligomis bei tatuiruočių ir ilgalaikio makiažo srityse.

Profesionalūs specialistai garantuos saugumą

Norite atlikti plaukų šalinimą lazeriu, tačiau vis dar turite įvairių baimių? Abejojate dėl procedūros saugumo, veiksmingumo, bijojote skausmo? Neleiskite baimėms ir dvejonėms užgniaužti svajonės. Pasirinkite profesionalius specialistus, dirbančius su naujausia bei moderniausia įranga, pasikonsultuokite, gaukite atsakymus į neraminančius klausimus ir būsite tikri, dėl procedūros saugumo bei efektyvumo.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą