Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Popandeminė realybė pakeitė keliautojų įpročius – kodėl vis daugiau lietuvių keliones įsigyja internetu?

Pranešimas žiniasklaidai

Remiantis pasaulinės duomenų platformos „Statista“ duomenimis, net 72 proc. keliautojų keliones užsisako internetu. 53 proc. apklaustųjų šį įsigijimo būdą renkasi dėl greičio, 42 proc. – dėl patrauklesnių kainų.

Panašias tendencijas pastebi ir kelionių sektoriaus atstovai mūsų šalyje. turizmo asociacijos vykdomoji direktorė Milda Plepytė-Rainienė sako, kad įprotį keliones pirkti internetu paskatino ir pandeminiai laikai, kuomet daugelį kasdienių veiksmų įpratome atlikti nuotoliniu būdu.

Stebime pokyčius rinkoje ir matome, kad daugėja žmonių, kurie linksta keliones planuoti bei įsigyti virtualiai. Tai įpareigoja ir turizmo verslą prisitaikyti prie kintančių vartotojų poreikių“, – pabrėžia M. Plepytė-Rainienė.

Jos teigimu, būtent dėmesys keliautojų įpročiams padėjo atrasti ir patrauklų turizmo mugės formatą.

„Jau antrus metus iš eilės Lietuvos keliautojus kviečiame į virtualią kelionių mugę „Vivattur“, organizuojamą Lietuvos turizmo asociacijos narių. Sėkmingas praėjusių metų startas parodė, kad pristatytas naujasis formatas pasiteisino, jis yra patogus keliautojams“, – pasakoja M. Plepytė-Rainienė.

Praėjusiais metais mugės internetinė sulaukė daugiau nei 54 tūkst. lankytojų, kurie domėjosi kelionių pasiūlymais. Dažniausiai jie susiplanavo keliones į Turkiją, Graikiją, Egiptą.

Šių metų mugė prasidėjo pirmadienį ir tęsis iki sausio 29 d., jos metu keliautojai vėl sau patogiu metu galės išsirinkti kelionę bei ją įsigyti neišėję iš namų.

„Kelionių planavimas iš anksto leidžia rinktis iš gausios krypčių ir viešbučių pasiūlos itin patraukliomis kainomis – bus galima ženkliai sutaupyti. O esant poreikiui, galės pasikonsultuoti su kelionių atstovais el. paštu arba telefonu“, – pristato Lietuvos turizmo asociacijos vadovė.

Plepytė-Rainienė džiaugiasi, kad „Vivattur“ neapsiriboja tik kartą metuose organizuojama virtualia kelionių . Šis Lietuvos turizmo asociacijos projektas taip pat kviečia turizmo sektoriaus atstovus į kitus renginius, kuriais skatinama turizmo sektoriaus plėtra, darbuotojų kvalifikacijos kėlimas, kompetencijų ugdymas, žinių atnaujinimas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą