„Porsche” atšaukia visus „Taycan” elektromobilius dėl problemų su priekiniais stabdžiais

“ paskelbė pasaulinį visų parduotų „Taycan“ elektromobilių atšaukimą dėl galimų priekinių stabdžių žarnelių gedimo. Atšaukimas taikomas daugiau nei 150 000 transporto priemonių visame pasaulyje.

Pasak „Autocar„, Vokietijos automobilių gamintojas „Porsche” inicijavo didelio masto savo pirmojo elektromobilio „Taycan” atšaukimą. Priežastis – aptikta problema su priekinėmis stabdžių žarnelėmis, kurios gali įtrūkti arba nutrūkti, dėl to išbėga stabdžių skystis ir vėliau sumažėja stabdymo galia.

Nepaisant to, kad ši problema pasireiškia mažiau nei 1 % automobilių ir tik ypatingais atvejais, „Porsche” nusprendė atšaukti visus parduotus „Taycan” modelius ir rekomendavo kreiptis į prekybos atstovus, kad šie pakeistų sugedusias žarnas naujomis. Pakeitimo procedūra užtruks kelias valandas.

Taycan problemos su stabdžių žarnele / InsideEVS nuotr.

Automobiliuose su šia problema mirksi prietaisų skydelio įspėjamoji lemputė. Tačiau klientams neturėtų kilti problemų nuvežti automobilius į atstovybę, jei įspėjamoji lemputė nedega raudonai. Užsidegus raudonai šviesai, patariama nevairuoti automobilio ir dėl problemos kreiptis į „Porsche“.

Porsche jau sukūrė naują stabdžių žarnų konstrukciją, pakeitė jų ilgį, tvirtinimo taškus ir kinematiką. Bendrovė įsitikinusi, kad naujosios žarnos visiškai pašalins problemą.

 

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Išeiti iš AMP versijos