Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Potencialus pavojus Žemei: NASA įspėja apie artėjantį didžiulį asteroidą

Mindaugas Bružas

Apie kilometro skersmens asteroidas didžiuliu greičiu skuba link Žemės. Jis laikomas potencialiai pavojingu, o maksimalus priartėjimas prie mūsų planetos numatomas m. rugpjūčio 23 d., informuoja .

praneša, kad Žemės link skrieja 970 metrų skersmens asteroidas. Jis nuo mūsų planetos nutolęs 3,8 milijono kilometrų atstumu, o jo – 14,25 kilometro per sekundę.

Didelis asteroidas praskris pro žemę

Didžiausio asteroido priartėjimo prie Žemės tikimasi 2023 m. rugpjūčio 23 d. NASA ekspertai kosminį kūną laiko potencialiai pavojingu, jei jis priartėja prie planetos arčiau nei 7,4 mln. kilometrų, o jo dydis yra didesnis nei 150 metrų.

 

Verta paminėti, kad šis asteroidas 6037 (1988 EG) buvo atrastas dar 88-aisiais praėjusio amžiaus metais ir reguliariai praskrieja pro mūsų planetą. NASA mokslininkai mano, kad ateityje šis asteroidas gali kelti grėsmę žmonijai, nes dėl gravitacinės sąveikos su planetomis asteroido orbita gali pasikeisti ir priartėti prie Žemės.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą