Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pradėkite gerti kefyrą: jis sužavės jus vitaminų puokšte

Mindaugas Bružas

Kefyro galima įsigyti kiekvienoje maisto prekių parduotuvėje, o šis lietuviams gerai pažįstamas gali nustebinti netikėta nauda. Net neįsivaizduojate, kiek daug gydomųjų savybių jis turi.

yra fermentuotas pieno gėrimas, kilęs iš turkiško žodžio „gerovė”. Jis dažnai lyginamas su graikišku jogurtu, ir kai kuriais atžvilgiais jie iš tiesų yra panašūs.

Kokia kefyro nauda?

Kefyras žinomas dėl to, kad jame yra daug vitamino C, kalcio, folio rūgšties ir fosforo. Jame taip pat yra daug mineralo magnio, kuris padeda palaikyti raumenų susitraukimus, nervinius impulsus ir normalizuoti širdies ritmą.

Šiame gėrime esančios maistinės medžiagos padės palaikyti virškinimo sistemos sveikatą, o probiotikai ir mielės pagerins sveikų bakterijų pusiausvyrą žarnyne. Kefyras padės žmonėms, kenčiantiems nuo vidurių užkietėjimo. Gėrime taip pat yra nepakeičiamosios aminorūgšties triptofano, kuris, mokslininkų nuomone, turi atpalaiduojamąjį poveikį.

Natūralus kefyras

Fermentuotuose maisto produktuose, pavyzdžiui, kefyre, esančios „gerosios” palaiko širdies ir kraujagyslių sveikatą. Tuo tarpu didelė bakterijų probiotikų koncentracija gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį.

Kad veiktų sklandžiai, reikia ne tik stebėti savo mitybą, bet ir laikytis holistinio požiūrio į sveikatą. Svarbu laiku detoksikuoti organizmą. Lymphomyosot ir Galium-Heel derinys pasižymi imunomoduliaciniu, priešuždegiminiu, drenuojančiu ir detoksikuojančiu poveikiu. Taigi jausitės patogiai ir švytėsite sveikata.

Žmonės, kenčiantys nuo virškinamojo trakto problemų, taip pat turėtų įtraukti jį į savo racioną. Jį taip pat verta įtraukti į savo racioną, jei norite kelis papildomus kilogramus.

Kefyrą galima vartoti keliais skirtingais būdais, tačiau jei renkatės vaisių skonio gėrimą, atkreipkite dėmesį į jame esantį cukrų – kai kuriuose kefyruose jo gali būti tiek pat, kiek jogurtuose ir sultyse.

Kefyras taip pat pasižymi ypatingomis antibakterinėmis savybėmis – jis gali apsaugoti nuo daugelio infekcijų ir stabdyti mikrobų augimą. Jis taip pat gali padėti sustiprinti kaulus ir apsaugoti nuo osteoporozės – kaulinio audinio irimo, labai paplitusio tarp vyresnio amžiaus moterų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą