Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Prasideda kraujasiurbių sezonas: kaip iš dviejų ingredientų pasigaminti uodus atbaidančią priemonę

Odeta Bartkevičiūtė

Atėjo pavasaris, o kartu su juo ir šilti orai. Iš žiemos miego grįžta ne tik augalai, bet ir įvairūs bei kiti . Įskaitant uodus. paprastai ir veiksmingai atbaidyti kraujasiurbius?

Vakarais vėl teks kovoti su agresyviais uodais, kurie ką tik atsibudo iš žiemos miego. Yra daugybė kraujasiurbių atbaidymo būdų, tačiau pažvelkime į patį paprasčiausią ir pigiausią.

nemėgsta tam tikrų kvapų, ir šį privalumą galima veiksmingai panaudoti prieš juos. Pats paprasčiausias būdas atbaidyti vabzdį – pasigaminti specialų ir gvazdikėlių (prieskonių) purškalą.

Perpjaukite citriną per pusę, padėkite ją ant lėkštutės ir į minkštimą įdėkite gvazdikėlį. Ši priemonė idealiai tinka nedidelėje uždaroje patalpoje. Galite palikti jį miegamajame per naktį arba „repelentus” išdėlioti visuose kambariuose.

Gvazdikėliai taip pat gali išgelbėti jus nuo uodų lauke. Tam reikia pasigaminti tinktūros. Vieną gvazdikėlių pakelį reikia užpilti stikline vandens ir 15 minučių pavirinti. Šia tinktūra reikėtų nuvalyti atviras odos vietas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Gamtos mokslų specialistė. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT svetainei apie mūsų planetos gamtą, augmeniją ir gyvūnus. Susisiekti galite el. paštu: odeta@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą