Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Prie Jemeno krantų nuskendo krovininis laivas su didžiuliu kiekiu trąšų: gresia ekologinė krizė

Adomas Račkauskas

Su Belizo plaukiojantį krovininį laivą „Rubimar”, priklausantį Jungtinei Karalystei ir gabenusį apie 21 000 metrinių tonų amonio sulfato, vasario 18 d. Raudonojoje jūroje priešlaivine balistine nuskandino husių pajėgos. JAV centrinės vadovybės duomenimis, tai įvyko vasario 18 d. rytą.

Be to, kad aplinkinius vandenis gali užtvindyti trąšų perteklius, aplinkosaugos grupės teigia, kad kyla dar vienas pavojus, jog gali ištekėti naftos ir cheminių teršalų, kurie gali paveikti jūrų gyvūniją.

„Jei nebus imtasi neatidėliotinų veiksmų, ši situacija gali peraugti į didelę aplinkosaugos krizę”, – pareiškime teigė „Greenpeace” Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos programos direktorius Julienas Jreisati.

Padėtį dar labiau apsunkina tai, kad laivo nuskendimas susijęs su įsiplieskusiu konfliktu regione, o tai gali apsunkinti reagavimo pastangas.

Kadangi Raudonoji jūra yra vartai į Sueco kanalą – pagrindinį prekybos kelią tarp Europos ir Azijos, per ją vyksta didelis jūrų tranzitas. Nuo m. lapkričio mėn. husių grupuotė užpuolė dešimtis Raudonojoje jūroje plaukiojančių laivų, tačiau laivo „Rubymar” nuskandinimas laikomas vienu svarbiausių išpuolių – ne tik dėl jo keliamo pavojaus aplinkai.

Apskritai konfliktas tapo humanitarine katastrofa regione, sukėlusia tragiškai daug kančių ir mirčių. Jei nukentės ir , aplinkosaugos grupės įspėja, kad tai greičiausiai tik pagilins humanitarinę krizę.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą