Qualcomm” paskelbė „Snapdragon X Plus” lustą su sparčiausiu pasaulyje NPU

Donatas Varnas

Dar spalio mėnesį „Qualcomm” pristatė „ X Elite” lustą, kuriuo ketinama konkuruoti su „ Silicon”. Bendrovė pristatė dar vieną „Snapdragon X” – „Snapdragon X Plus”. rodo pavadinimas, tai yra prieinamesnė ir šiek tiek mažiau galinga „Snapdragon X Elite” . Tikimasi, kad abu lustai nešiojamuosiuose kompiuteriuose su „-on-Arm” bus pradėti naudoti 2024 m. viduryje.

„Qualcomm” daugiausia dėmesio skiria naujųjų „Snapdragon X” serijos lustų dirbtinio intelekto galimybėms

Lustas „Snapdragon X Plus” turi iš viso 10 specialių „Qualcomm” pagamintų „Oryon” procesoriaus branduolių. Bendrovės teigimu, šis procesorius užtikrina 37 proc. didesnį našumą su 54 proc. mažesniu energijos kiekiu, palyginti su „konkurentais”. Tačiau bendrovė toliau savo „konkurentų” neapibūdino.

Kitas aspektas, kurį pabrėžia „Qualcomm”, yra galingas lusto NPU ir galimas našumas atliekant su dirbtiniu intelektu susijusias užduotis įrenginyje. Pranešama, kad „Snapdragon X” serijos lustai turi „greičiausią pasaulyje nešiojamųjų kompiuterių NPU”. Apskaičiuota, kad specialaus „Qualcomm Hexagon NPU” galia siekia 45 TOPS (trilijonus operacijų per sekundę), o tai, pasak bendrovės, užtikrins precedento neturintį našumą, efektyvumą ir AI galimybes „Windows” kompiuterio įrenginyje.

Tikimasi, kad visos šios įrenginyje esančios dirbtinio intelekto galimybės leis kūrėjams į programas įtraukti daugybę naujų ir įdomių funkcijų, kurios savo ruožtu gerokai palengvins gyvenimą. Tačiau tam reikia ne tik galingų lustų, todėl šių funkcijų įgyvendinimo dar teks palaukti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą