Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Radiatoriai namuose taps daug karštesni: paprastas triukas su buteliu ir atsuktuvu

Mindaugas Bružas

Visose savivaldybėse prasidėjo šildymo sezonas, tačiau daugelis lietuvių vis dar skundžiasi vos šiltais radiatoriais namuose. Ypač dažnai tokia problema kyla daugiaaukščių namų viršutinių aukštų gyventojams. Pasirodo tereikia iš radiatorių išleisti susikaupusį orą.

Tai galite padaryti be specialistų pagalbos. Oro pašalinimas iš radiatoriaus padės padidinti slėgį vamzdynų viduje ir pagerinti šildymą. Procedūra atliekama namuose su centriniu šildymu ir tik po to, kai šiluma jau yra įjungta. Prieš išleisdami orą iš radiatoriaus, pasiruoškite tuščią butelį ir atsuktuvą arba veržliaraktį.

Kaip nuorinti radiatorius pačiam namuose

Kaip išleisti orą iš radiatorių patiems?

Pirmiausia suraskite nedidelį varžtelį ant radiatoriaus krašto. Jis vadinamas nuorinimo čiaupu. Paimkite butelį su dangteliu ir viršuje išpjaukite dvi skylutes viena priešais kitą – vieną didesnę, kitą mažesnę.

Didžiąją skylę įstatykite prie radiatoriaus šalia čiaupo. Į mažesnę skylutę įkiškite atsuktuvą arba veržliaraktį. Atsukite varžtą ir palaukite, kol išeis . Tada iš skylės pradės tekėti . Kai vandens srautas taps tolygus, varžtą sandariai užsukite. Tuomet per 5 minutes taps daug karštesni.

Taip pat skaitykite: Kaip nuorinti radiatorių prieš šildymo sezoną?

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą