Gudrybės arba triukai, kurias naudojasi restoranų šefai arba virėjai kepdami bulves. Keptas bulves galima vadinti tobulu patiekalu, ir jas moka pagaminti visi. Tačiau, kaip jas padaryti dar skanesnes. Yra keletas būdų.
Taukai ir svogūnai
Šis kepimo būdas žinomas jau seniai. Dėl jo patiekalas tampa dar aromatingesnis, skanesnis ir sotesnis. Pirmiausia keptuvėje ištirpinkite taukus, pakepinkite svogūną, tada sudėkite bulves.
Sviestas ir žolelės
Šis produktų derinys idealiai tinka bulvėms. Jis padės skonį padaryti rafinuotą ir suptilų. Pirmiausia apkepkite bulves. Tuo pat metu atskiroje keptuvėje ištirpinkite sviestą su žolelėmis ir česnaku, kelias minutes pakepinkite ant silpnos ugnies, tada sudėkite į bulves ir sumaišykite.
Prieskoniai
Prieskoniai tradiciškai dedami pabaigoje, likus kelioms minutėms iki patiekalo paruošimo. Jei tai padarysite per anksti, jie sudegs ir nesuteiks jokio skonio.
Sėkmingi deriniai bulvėms:
- ciberžolė, imbieras, česnakas ir karis;
- visų rūšių paprikų mišinys;
- druska ir muskato riešutas;
- Provanso žolelių mišinys;
- saliero šaknis, džiovintos morkos, krapai ir petražolės.