Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Rublis Rusijoje visiškai nuvertėjo: rusai jau susiduria su problemomis

Rusijos rublis
Mindaugas Bružas

Kovo 6 d. valiutų keityklose Rusijoje dolerio kursas buvo apie 180 rublių už vieną dolerį. Padėtis šioje šalyje kasdien vis blogėja. Rusai puolė į parduotuves pirkti maisto produktų, todėl Rusijos buvo priversta įvesti apribojimus.

Rusijos rublis visiškai nuvertėjo, už vieną dolerį galima nusipirkti 180 rublių

Rusijos rubliai

Tai rodo bankų keityklų , kuriuos skelbia banki.ru. Pasak „Bell”, „Auchan” maisto parduotuvių tinkle jau buvo įvesti maisto produktų pardavimų .

Rusijos vyriausybė teigia, kad „keliuose regionuose jau pasitaikė atvejų, kai tokių prekių buvo nupirkta vienu kartu (iki kelių tonų) akivaizdžiai daugiau, nei reikia asmeniniam vartojimui, kad vėliau jas būtų galima perparduoti ir pasipelnyti”.

Kam taikomi ribojimai?

Apribojimai taikomi cukrui, miltams ir įvairiems grūdams. Beje, anksčiau opozicionierius ir buvęs milijardierius Michailas Chodorkovskis teigė, kad kuo greičiau prekybos centruose baigsis atsargos, tuo greičiau šoktels .

Jo teigimu, jau greitai parduotuvėse pritrūks maisto prekių. Greičiausiai jų užteks vos 1-2 savaitėms. Tikimasi, kad vėliau kainos padidės du-tris kartus: „Iš tikro parduotuvėse esančių produktų užtektų vienam mėnesiui, bet jei vartotojus apims panika, maisto užteks vieną ar dvi savaites. Po to turėsime pradėti gaminti naujus produktus. Bus labai sunku pirkti produktus užsienyje, kai bus užblokuotos visos šalies užsienio valiutos . Galima tikėtis, kad kainos padidės du ar tris kartus”, – sakė M. Chodorkovskis.


Taip pat skaitykite:

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą